2022 - finalistene

Finalistene er:
Kristin Linngigard, Trondheim ungdomsbridgeklubb/Molde BK
Kjetil Ørnes, Ryfylke BK
Knut Karlsen, Kolbotn BK/Ski BK/Ås BK
Tor og Ellen Orsteen, Eiker BK/Flesberg BK/NBF Buskerud
Anne Berit Indrestrand, BK Grand

Kristin Linnigard

Jeg ønsker å nominere Kristin Linnigard for årets ildsjel , for det er på grunn av henne Trondheim har hatt så gå suksess med rekruttering og det er også på grunn av henne at Trondheims ungdomsbridgeklubb har blitt en klubb. Jeg møtte Kristin for første gang på bridgelærerutdaninga i Mo i Rana i 2018. Hun hadde mange planer og ambisjoner for hvordan å få rekruttert og få bridgelsivet til å blomstre igjen, og når hun og familien kom tilbake til Trondheim satt de i gang med å sette disse planene ut i live.

Hun startet med å sette opp flere skolebesøk og kjørte rundt bridgelærere på de ulike skolene så de kunne holde lynkurs. Kveldene før skolebesøk satt hun oppe om natta og lå spill for hånd så skoleelevene skulle få lov til å sammenlikne allerede på lynkurs, og dette fikk jo konkurranseinstinktet til elevene til å blomstre. Hun kontaktet også lokalavisa i Trondheim for å passe på at prosjektet skulle få mediedekning.

Nå er jo en ting å få til skolebesøk, men det er noe helt annet å få til faktisk rekruttering, og her må jeg si Kristin har vært helt eksepsjonell. Jeg har helt sikkert ikke klart å få med meg alt hun har gjort de siste åra, men bare for å nevne noe så har hun fulgt opp folk som har tatt BBO kurs, hun har arrangert sommerskole i bridge, i vinterferien arrangerte hun ulike bridgeaktiviter for bridgeungdommen, hun har arrangert spillkvelder på nett når koronan kom slik at Trondheims ungdomsbridge ikke skulle miste medlemmene sine, hun har skaffet sponsorer så ungdommer fra Trondheim ungdomsbridge skulle få reise til for eksempel Os nå i 2022 m.m.

Det er så mye bra Kristin har gjort og gjør for bridgen og jeg kunne fortsatt å ramse opp, men jeg vil allikevel trekke fram et par ting som jeg virkelig mener viser nøyaktig hvorfor Kristin fortjener å bli årets ildsjel. Denne våren her bestemte Trondheim ungsdomsbridgeklubb seg for å arrangere kurs/spilletrening hver mandag. Hver søndagskveld sendte Kristin ut melding til alle interesserte medlemmer med informasjon og fulgte opp hver enkelt for å passe på at alle skulle føle seg velkomne. Hun reiste ned til Bridgehuset en time før kurset startet og ryddet, fikset borda, trekte pølser, kokte kaffe, skjærte opp frukt og satt fram brus og twist. Deretter tok hun i mot alle deltakerne med et stort smil og passet på at alle følte seg velkomne. Hun passet på å snakke med alle deltakerne og ble godt kjent med dem, og prøvde å mikse og matche dem slik at alle fikk en hyggelig og trivelig makker som passet dem. I tillegg har hun passet på å skaffe midler og støtte slik at både serveringen og deltakelsen er helt gratis. Dette er jo helt fantastisk gjort! Det skal også sies at når kurset var slutt ble hun igjen og ryddet, samtidig som hun snakket med deltakerne når de var på vei ut for å passe på at de hadde hatt en fin kveld.

En annen ting er jo at Trondheim ungdomsbridgeklubb, med Kristin som leder, de to siste årene har arrangert NM junior. Opplegget har vært helt fantastisk, men det som kanskje er aller mest bemerkelsesverdig er at Kristin med familie har åpnet både huset sitt og huset til moren til Kristin slik at rundt 15 juniorer har fått bo hos dem helt gratis under begge arrangementene. Dette er en utrolig gjestfrihet som jeg føler sier alt om hvor mye Kristin bryr seg om bridgen, og også hva hun gjør for at ungdom skal få vært med og ha det trivelig under bridgearrangementer. Så for å oppsummere, den positive utviklinga bridgen i Trondheim har hatt er mye takket være Kristin. Hun står på og jobber for bridgen, og dette gjør hun alltid med et smil. Hun skal aldri ha noe for å gjøre dette. Hver gang et kurs holdes lar hun kursholder styre kvelden, mens hun holder seg i bakgrunnen og passer på at alle har det bra. Det er på høy tid at Kristin får en takk for alt det harde arbeidet hun har lagt inn for bridgen. Hun er uten tvil en ildsjel og jeg, og jeg tror også mange andre, vet ikke hva Trondheim ungdomsbridge skulle gjort uten henne.

Nominert av: Agnethe Hansen Kjensli


Kjetil Ørnes

Han stiller med båt hver uke, og frakter 3 par fra øya Halsnøy til fastlandet slik at vi får spille bridge.

Nominert av: Ukjent


Knut Karlsen

Styret i Kolbotn Bridgeklubb nominerer Knut Karlsen til Årets Bridgeildsjel, en nominasjon som burde vært gjort for lenge siden. Knut har i en årrekke stått på for en av Norges aller største klubber: Kolbotn Bridgeklubb. I tillegg har han investert flere frivillige timer enn man kan telle for klubbene Ås bridgeklubb og Ski bridgeklubb, og har dessuten lagt ned mye arbeid for Østfold og Follo bridgekrets. Knut har vært leder for Kolbotn Bridgeklubb i flere perioder og over mange år, og selv med flinke folk i styret rundt seg, har han vært heller dårlig på delegering. Knut har i stedet selv tatt ansvar og sørget for god drift og rekruttering til klubben. I en klubb med overskudd og penger på bok har Knut insistert på å gjøre det så billig som mulig både å spille og spise og drikke i klubben. Dette har han fått til fordi han selv jobber gratis og selv sørger for rimelige innkjøp. Resultatet er en stor klubb hvor folk trives og koser seg, og det til en billig penge. Knut har selv stått personlig ansvarlig for å være makkergarantist, slik at alle alltid får spille. Under korona jobbet Knut iherdig for å sikre fysisk spilling innenfor de strenge rammene samfunnet og NBF satte. Når det ikke lot seg gjøre, tok han på seg å tilby digital spilling for bridgeklubbens medlemmer - også dette helt gratis. I en tid hvor bridgen må kjempe med nebb og klør for overlevelse, i et beinhardt marked for denne typen hobby og i hard konkurranse med andre aktører, er vi helt avhengig av mennesker som Knut. Det går rett og slett ikke rundt uten sånne som ham. Vi vil takke Knut for en uselvisk og utrøttelig innsats for klubben og bridgen gjennom mange år, og kan bare håpe på at han vil fortsette å legge ned sin enorme innsats. Vi kan ikke tenke oss en hedersmann mer verdig denne ærestittelen, enn Knut Karlsen. På vegne av styret i Kolbotn Bridgeklubb, Ludvig Kristoffersen


Tor og Ellen Orsteen

Tor og Ellen har vært kreative pådriver til å holde bridgeaktiviteten ved like under koronatiden med veiledning om hvordan aktivt utnytte Realbridge, bl.a. som turneringsledere og veiledere i denne sammenheng. Som kretsleder har Tor styrt møtene stødig og blant annet tatt initiativ til utdanning av flere turneringsledere. Ekteparets engasjement omfatter i tillegg viktigheten av å rekruttere flere, nye spillere til bridgens magiske verden og gjennom dette også har inspirert flere klubber til å følge opp dette viktige arbeidet som har gitt resultater i blant annen min klubb Kløver Ess.

Nominert av: Øystein Mauritzen


Anne Berit Indrestrand

Anne Berit har gjort ein fabelaktig innsats for BK Grand i koronaperioden. I tillegg til å hjelpe folk på Realbridge, har hun også fulgt opp nybegynnere på en fabelaktig måte. Hun er veldig opptatt av å ta vare på nybegynnerne, hvilket hun har klart. Hun har alltid godt humør og er opptatt av at atmosfæren skal være god. Anne Berit fortjener å få ildsjelprisen.

Nominert av: Morten Rolfsen