Rutertreffet 2019

Bli med 3.-6. august! Nå passer Norsk Bridgefestival enda bedre for klubbspilleren! 

Enten du har hygget deg med bridge i mange år, eller er ganske fersk fra nybegynnerkurs, så vil Rutertreffet passe for deg. Rutertreffet er et tilbud på Norsk Bridgefestival for deg som ønsker å ha det hyggelig med bridgen, og samtidig bli tryggere på både spill og meldinger. På Rutertreffet får du lære litt til (og konkurrere mot noen du kan slå).

Rutertreffet passer deg som har mesterpoeng opp til Ruternåla, eller handikap i kløver eller ruter. Se din egen profil på bridge.no for å finne ut om nivået passer deg.

Praktisk informasjon 

Kjøp en ferdig pakke, eller delta på enkeltsesjoner. Kjøper du en pakke, får du også inkludert ubegrenset antall kveldsturneringer.

Dato: Lørdag 3. august - tirsdag 6. august 
Tid: Start lørdag kl 10.00. Registrering fra kl 09.00. 

Sted: Drammenshallen

Pris ved påmelding før 15. juli: 

  • 3 dager: 750,-*
  • 4 dager: 990,-,*
Pris ved kjøp av enkeltsesjoner:150*/sesjon. Betaling kort/kontant ved oppmøte.  

* Prisene forutsetter medlemskap i Norsk Bridgeforbund i inneværende år. For spillere som ikke er medlem av Norsk Bridgeforbund koster det 50,- ekstra pr sesjon.

Overnatting: Se informasjon på Norsk Bridgefestival sine hjemmesider. Bridgepriser på hyggelige Clarion Collection Hotel Tollboden i Drammen: s895,-/d1225,- (inkl frokost og kveldsmat). Bruk bookingkoden "Bridge2019" når du bestiller på tlf 32 80 51 90 / cc.tollboden@choice.no (uten bookingkoden vil hotellene framstå som fullbooket). 

       

Hva skjer på Rutertreffet?

På Rutertreffet får du konkurrere med og mot likesinnede. Det blir korte undervisningsøkter, små turneringer og gjennomgang av dagens spill. Og kanskje får vi besøk av en verdensmester i bridge? Alle reiser hjem et lite hakk flinkere i bridge, med mange nye bridgevenner.

Trenger jeg makker?

De fleste melder seg på alene, men det er også mulig å melde deg på sammen med makker. Vi spiller mange sesjoner, og trekker nye makkere til hver sesjon slik at alle får spilt både med og mot hverandre. 

Hvem passer Rutertreffet for?

Du kan ha spilt bridge i mange år. Minimumsnivået for deltakelse er Spill Bridge 1 eller tilsvarende begynnerkurs.

Rutertreffet er en del av Norsk Bridgefestival, og det vil være mange parallelle bridgearrangement i Drammenshallen.

De forspilte sjansers bar

Etter dagens spilling møtes vi i salongbaren på Hotel Tollboden. Alle kan kjøpe de forfriskninger de ønsker, og vi har med oss noen av dagens spill til diskusjon. De som bor på Hotel Tollboden kan spise kveldsmat fra kl 19.30-21 .00. De som bor andre steder kan benytte seg av Drammens mange gode utesteder og restauranter.

Hver kveld er det uformell kveldsturnering på bridgehotellet Comfort Union Brygge. Alle som deltar på Rutertreffet spille ubegrenset antall kveldsturneringer gratis. I tillegg vil det være andre aktiviteter som quiz, pianobar og meldeduell for deltakere på Norsk Bridgefestival.

Handikapturnering - der alle kan vinne!

I bridge, som i golf, har hver spiller et handikap. I handikapturnering har alle lik sjanse til å vinne. Du konkurrerer mest mot deg selv, og dagsformen vil avgjøre hvem som gjør det bra.

Deltakere på Rutertreffet vil i ettermiddagssesjonen delta i en større turnering på Norsk Bridgefestival, som er åpen for alle – også spillere som ikke deltar på Rutertreffet. Alle vil ha lik sjanse til å gjøre det bra, siden det spilles handikapturnering. Kanskje slår du en stormester?


Hvordan takle turneringsspill?
I turneringsspill opplever mange ferske spillere at motparten er mer aktive i meldingsforløpet. Dette vil vi lære dere å takle. Noe fokus vil være på forsvar mot innmeldinger, og vi vil snakke litt om ulike meldingssystemer. Det blir avklart hva du kan be om forklaring på under meldingsforløpet, og  når skal du tilkalle turneringsleder og andre praktiske ting knyttet til å spille turnering. 

Trivsel i høysetet

Vi setter trivsel og læring i høysetet. Det legges opp til felles måltider og muligheter for sosial spilling på kveldene. Kanskje blir du kjent med en du kan spille mer med på Norsk Bridgefestival som starter når Rutertreffet er ferdig?

Jeg skal spille en turnering under festivalen. Kan jeg være med på Rutertreffet da? 

Ja. Skal du spille NM mix lag som begynner mandag morgen, får du delta på Rutertreffet til halv pris. 

Program

Programmet må ses på som veiledende, og gir et bilde av hvilke temaer vi kommer til å gå igjennom.

Alle som ønsker mer bridge etter at Rutertreffet er ferdig, kan delta under Norsk Bridgefestival. Der er det to sesjoner med spilling hver dag, og man kan spille så mye eller lite man ønsker. Hver ettermiddag spilles det handikapturnering, som vil si at alle uansett ferdighetsnivå har lik sjanse til å vinne. I handikapturneringer gjelder det bare å spille opp mot sitt eget beste. 

Velkommen til en trivelig bridgeopplevelse!