Bridgens Dag 2024

Bridgens Dag 14. september 2024

Over hele landet vil bridgeklubber ha arrangement som gir spilleglade muligheten til å prøve bridge. Bli med og prøv det som kan bli din hobby for livet.

Hva er bridge?

Hva skjer på Bridgens Dag?

Det blir lokale arrangement i regi av klubber og kretser.

Bridge skal være synlig over hele Norge. Vi skal stå på stand, lage turneringer for de som nettopp har blitt introdusert for lynbridge, dele ut premier, dele videoer om bridge i sosiale medier, gi en ny hobby til studenter, skoleelver, nye pensjonister, ha klare brosjyrer for hundrevis av ulike bridgekurs, og feire samhold, et inkluderende fellesskap og det å holde hodet i form.

Sammen kjenner vi hele Norge, og om vi alle framsnakker bridge den 14. september, så kan vi nå ut til hele Norges befolkning. 

Promotere bridge lokalt

Det viktigste vi gjør på Bridgens Dag, er å promotere bridge lokalt. 

Alle klubber som arrangerer noe lokalt vil få en arrangementsstøtte på 1500,- fra NBF ved å registrere arrangementet sitt og sende en kort rapport i etterkant.

Eksempel på arrangement klubben kan ha er:

  • Stand på kjøpesenter
  • Bridge og golfdag for ungdom
  • Stand på martna
  • Bridgebod på lokal Joker
  • 2-timers åpent bridgekurs på skoleplassen
  • Fadderturnering der hver av klubbens medlemmer inviterer med en som har lyst til å prøve bridge for første gang

Tenk enkelt, tenk lokalt, tenk hva dere vil synes er gøy å gjennomføre!

Bli en bridgespiller på 2 timer!

14. september oppfordrer vi alle klubber til å lage et "åpent hus" arrangement. NBF har et lynbridge opplegg som tar ca 2 timer, der inviterte får en enkel introduksjon til bridge. Alle bridgespillere oppfordres til å invitere venner, naboer, slektninger, kollegaer. Tanken er at man kan lære bridge på stedet. Opplegget vil gi en introduksjon til stikk, trumf og kontrakt, men gi ferdige kontrakter slik at man kan begynne å spille med én gang. Meldingene er altså kuttet ut, men spillet er likt vanlig bridge. Vi håper mange vil velge å arrangere pulje lokalt og så sende inn resultatene. 

Bridge i lokalpressen

Hvilken historie vil DIN klubb fortelle? I hver bridgeklubb finnes det mennesker med utrolige historier om hva bridgen har betydd for dem. Fortell disse! Har noen funnet kjærligheten gjennom bridgen? Hva er aldersforskjellen mellom eldste og yngste medlem? Hva er det meste noen har ofret for å komme seg på en bridgekveld? Noen som har vunnet kretsmesterskap? Blitt stormester? Eller rett og slett inviter en journalist på bridgekurs, og be dem fortelle sin opplevelse. NBF vil bidra med mal til pressemelding og faktaark om bridge.