NM-helg i Stavanger (oppdatert)

Helga 10.-11. mars var det storsamling av bridgespillere i Stavanger, med arrangement av NM for damelag, NM for veteranlag og Bedriftsmesterskap. Norsk Bridgeforbund gratulerer alle medaljevinnerne.

Blogginnlegg NM-vinnere kåret i Stavanger.

NM-helg i Stavanger (oppdatert)

Arrangementet foregikk på Quality Airport Hotel Stavanger, og med spillestart lørdag 10:30. Premieutdeling søndag 15:45. 

I NM for damelag og NM for veteranlag var lagene seedet etter snitthandikap for hvert enkelt lag. I første runde møttes det laget med lavest hcp det laget som lå rett under middels etter hcp, laget med nest lavest hcp lag nr to under middels, osv. Deretter var det ren monrad, hvor neste runde trekkes like før pågående runde er ferdig.

Bedriftsmesterskapet bla arrangert som handikapturnering. Hvert lag har et snitt-hcp. Ut fra dette, får det antatt dårligste laget et forsprang i IMP. Dette er en test, idet vi aldri har forsøkt noe tilsvarende tidligere. Alle lagene har relativt sett et lavt hcp, så forspranget i IMP i de forskjellige kampene varierer fra 0 til 4 IMP. Det er åtte deltakende lag; først spilles en 7-runders serie, alle mot alle. Deretter ytterligere 3 runder med monrad.