Gratulerer med seier i kvalifiseringen til «Bridge-OL»!

NBF gratulerer Kåre Bogø – Ranja Sivertsvik og Nicolai Heiberg-Evenstad – Sofie G. Sjødal, på laget Kid bridge, med seier i helgens kvalifisering. I en jevnspilt finale over 48 spill vant Kid bridge med 100-88 IMP. Før det, var det også dramatikk i femte runde (kampen) i den doble serien som ble benyttet i innledende runde av kvalifiseringen!

Gratulerer med seier i kvalifiseringen til «Bridge-OL»!

Det ble ikke «kid bridge» (eller som Petter Northug ville sagt det «barneskirenn») i helgens kvalifisering til å få representere Norge i World Bridge Games («Bridge-OL») i Buenos Aires, Argentina 22. oktober – 3. november. Det ble riktig så spennende! Vinnerne tok en klar ledelse i det første settet av 3x16 spill med 60-28 IMP. I andre sett snudde det totalt, og BR! med Finn Brandsnes – Tonje Brogeland og Kaja Brekke – Vegard Brekke på laget, tok ledelsen i kampen etter seier 43-2 IMP i settet. 9 IMP er ikke så mye! Noe som ble klart utover i det siste settet. Vinnerne slo tilbake kraftig med 38-8 på de 11 første spillene så selv om de betalte ut både 590 og 790 på slutten så holdt det helt inn. Det var imidlertid to spill – to utgangssvinger med totalt 21 IMP i sving – midt i settet som kunne snudd sluttresultatet. Uansett så ble verdige vinnere av Mix-kvalifiseringen til «Bridge-OL», Kid bridge bestående av Kåre Bogø – Ranja Sivertsvik og Nicolai Heiberg-Evenstad – Sofie G. Sjødal.

Finalen på RealBridge. (søndag)

Innledende runde
I innledende runde lørdag fikk vi en «dramatisk» situasjon i den femte (nest-siste) kampen. Kontrakten var 4h med 12 stikk ved ene bordet. Ved det andre bordet kom motstanderne i en hårdmeldt 6h. Kontrakten stod da ruter Konge falt i andre runde, men spillefører fikk ikke med seg det og gikk bet. Et spill som ville snudd 22 IMP og ville ha representert 5,61 VP, som ville ha byttet lagenes plass i finalen.

Vinnerne
La oss imidlertid slå fast at det sikkert finnes flere slike situasjoner som ga et heldig utfall motsatt vei! Det var et vinnerlag som spilte aggressiv bridge. Da går det alltid noe ut, men det blir også IMP inn.
Morsomt skal det bli å få se de to fremadstormende ungdommene i et voksenmesterskap sammen. Nicolai Heiberg-Evenstad (16 år) – Sofie G. Sjødal (snart 22 år) har allerede gjort seg bemerket i mix-sammenheng da de vant «Åpent EM ungdom» mix par 2023. Sammen med Kåre Bogø (6 NM-titler) og Ranja Sivertsvik (1 NM-tittel) skal det bli spennende å se hva de kan få til i Buenos Aires.

Resultater innledende runde. (Merk at her er kun resultatene for de fire kampene som hver av de tre lagene spilte. Det er ikke tatt med bye som på RealBridge)
Kampene 1-2 RealBridge. (fredag kveld)
Kampene 3-4 RealBridge. (lørdag formiddag)
Kampene 5-6 RealBridge. (lørdag ettermiddag)