Norsk fjerdeplass i Champions Cup

 For dere som følger oss på Snapchat, har dere fått følge guttene fra Studentenes BK fra avreise hjemmefra og gjennom opp- og nedturer i Champions Cup, Dubrovnik. På laget spilte Jørn Arild Ringseth - Steffen Fredrik Simonsen, Åsmund Forfot - Karl Morten Lunna og Christer Kristoffersen - Kåre Bogø. 

Norsk fjerdeplass i Champions Cup

Studentenes Bridgeklubb har vunnet NM klubblag to år på rad og det var således de som spilte Champions Cup for Norge i fjor også. Da med Helgemo-Grude på laget i stedet for Ringseth-Simonsen. Den gang ble det 6.plass. Årets gjeng hadde med seg erfaringene fra i fjor og hadde store forhåpninger om å forbedre plasseringen. Den første dagen gikk det trått og de hadde derfor en jobb å gjøre de siste fem kampene for å komme seg til semifinalen. Dag 2 startet med stor seier mot forhåndsfavorittene fra Sveits og fortsatte med fire seire til. Det holdt til 2.plass i gruppespillet og i semifinalen ventet klubblaget fra Italia med blant annet bronsemedaljører fra årets VM på laget. Italienerne var mest aktuelle og Studentenes BK måtte mobilisere for bronsefinale. Der kom de skjevt ut og når de prøvde å gi gass, ble det også feil. Alt i alt har guttene hatt en veldig fin tur og er fornøyde med mye av spillingen. Dag 2 var verdensklasse, noe som betyr at toppnivået er der. Det gjelder bare å bli mer stabile. Det var italienerne som til slutt vant pokalen etter at de slo verdensmesterne fra Sveits i en jevn og spennende finale. 

Nytt av året er at det var egen dameklasse. Den var planlagt med 8 lag (et arrangørlag og de 7 beste landene fra fjorårets EM fikk plass). Norge hadde derfor ingen plass i dameklassen på grunn av 8.plass i forrige EM. Før var det topp 8 som var viktig i EM på grunn av at det er 8 plasser til VM, men fremover vil det også være viktig å kommen innenfor grensen som kvalifiserer landet til Champions Cup. Nå ble det bare 7 lag i dameklassen i årets Champions Cup ettersom Israel måtte trekke laget i siste liten på grunn av omstendighetene i landet. Det var klubblagene fra Danmark og Frankrike i finalen i dameklassen og etter 32 spill sto det 88-88. Da var det Frankrike som ble utropt som vinnere ettersom de var best plassert av lagene i gruppespillet. Alle damelagene som spilte og arrangør var skjønt enige om at dameklassen var et flott bidrag til Champions Cup. Vi vet ikke om formatet blir slik at det vil bli kun 8 lag i dameklassen neste år og om både arrangør og regjerende skal få plass, men det vi vet, er at det er vinnerne av NM damelag som kommer til å få tilbud om å spille Champions Cup neste år hvis Norge har en plass i turneringen. Meld dere derfor på NM damelag og kjemp om muligheten til å spille Champions Cup. NBF dekker startkontingenten, mens spillerne betaler reise og opphold selv.

Resultater, bulletiner med butler og annen informasjon finner du på hjemmesiden til turneringen
Tusen takk til Studentenes Bridgeklubb for god underholdning både på BBO og Snapchat.