Tommy Sandsmark har gått bort

NBF mottok i går den triste nyheten om at Tommy Sandsmark sovnet inn på Solfjellshøgda Helsehus i Oslo, etter at han den siste tiden hadde hatt store utfordringer med helsen.

Tommy Sandsmark har gått bort

Oppdatering:
Tommy Sandsmark bisettes i store Vestre Krematorie tirsdag 20/6 kl 11:30. 

Aftenposten har publisert en ny nekrolog skrevet av hans venner Christian Vennerød, Johan Fredrik Monrad og Leif Erik Stabell.
Denne kan leses bak betalingsmur på følgende lenke:
https://www.aftenposten.no/nekrolog/i/EQEOdl/for-resten-av-verden-var-han-norges-mr-bridge


I Aftenposten torsdag 8. juni ble følgende nekrolog publisert: (vår gjengivelse er i uredigert form - gjengis med tillattelse av forfatteren)
Den tristeste bridgespalten

Vi er redd for at dette kanskje er den tristeste bridgespalten du noen gang har lest. Den inneholder ingen spill, og bare en melding:
T Sandsmark
pass

Vår trofaste bridgeredaktør gjennom de siste 9 årene sovnet stille inn på Solfjellshøgda helsehus i Oslo på tirsdag. Han hadde slitt med skrantende helse i flere år, og på slutten brukte han den lille energien han hadde til overs på å forsøke å sørge for at bridgespalten i Aftenposten ble så leselig som mulig. Han brukte i perioder all sin ledige tid på spaltene, og allierte seg også med andre bridgespillere som hjalp med korrektur og analyser. 

Vi vet at mange av leserne sendte kommentarer med ris og ros direkte til ham, noe han satte umåtelig stor pris på. Han bestrebet seg alltid på å svare så raskt og utførlig som mulig, og hvis det er noen som ikke har fått tilbakemeldinger i det siste, er det sannsynligvis fordi han rett og slett ikke klarte å komme igjennom alle epostene sine de siste månedene. Som organisator, skribent og bridgelærer var Tommy Sandsmark et unikum, og når han først hadde bestemt seg for noe, ga han seg aldri før det var gjennomført. Han drev sin egen bridgeskole i Oslo i mange år, og var primus motor i kretsens bridgesenter i en periode. Internasjonalt var han en anerkjent turneringsleder og bulletinredaktør, og han var ærespresident i IBPA (den internasjonale foreningen for bridgejournalister). Hjemme på berget var han med på å starte tidsskriftet "Bridge i Norge" (som fremdeles lever i beste velgående) i 1976, og var eneveldig redaktør i over 10 år. Han har også tidligere vært bridgeredaktør i Arbeiderbladet/Dagsavisen og Nordpress. 

Han var også en habil spiller, selv om energien hans ofte ble brukt på andre ting. Han ble aldri norgesmester, men høydepunktet i hans bridgekarriere var nok seieren i det Sørafrikanske mesterskapet i 2011 sammen med tre andre nordmenn.

Vil vil savne hans trofaste bidrag og smittende latter, og vil ta en liten pause med bridgespalten til vi har fått summet oss. Det siste bidraget i Tommys navn er allerede i trykken og kommer i magasinet på lørdag. Vi lyser fred over hans minne og håper å kunne komme tilbake med nye krefter og flere bridgespalter i Tommys ånd i nærmeste fremtid. 

Tommy Sandsmark
24.06.1947 - 06.06.2023
Hvil i fred


Tommy Sandsmark var en av bridge-Norges største personligheter gjennom sitt mangeårige engasjement som redaktør av Bridge i Norge, som bridgelærer, turneringsleder og driver av bridgesenter. Han har blant annet gitt ut boken "Det nytter ikke å gråte over spilt bridge" og har laget systemet "BUK".
Tommy har vært styremedlem i NBF, og en mye brukt turneringsleder på mange av våre viktige arrangementer. Tommy var også president i IBPA (International Bridge Press Association). 

Vi lyser fred over Tommys minne.
Tommy Hudson-Skarre Sandsmark
24. juni 1947 - 6. juni 2023