Seniorene og det åpne laget skal til VM

Etter en uke med spilling kan vi gratulere det åpne laget og seniorlaget som fikk 8. og 7. plass og dermed kvalifiserte seg til VM. 

Seniorene og det åpne laget skal til VM

I den åpne klassen var det 31 lag som stilte til start, og det var 9 lag som kvalifiserte seg til VM, da Italia, som vertsnasjon i VM, var forhåndskvalifisert. Det norske laget startet veldig godt, og ledet etter to dager. De fikk det litt tyngre etter hvert, men de holdt seg fint innenfor topp 9, og er derfor klare til å spille VM til våren. I tillegg til plass i VM ga også 8. plassen Norge en plass i champions cup, hvor topp 10 kvalifiserte seg. 

De andre lagene som kvalifiserte seg var: Sveits, Nederland, Italia, Israel, Danmark, Bulgaria, Sverige og England. 

Gratulerer til Allan Livgård, Terje Aa, Geir Helgemo, Tor Helness, Christian Bakke og Tor Eivind Grude, i tillegg til NPC Tolle Stabell og coach Sten Bjertnes.

I den åpne klassen var det også mye oppmerksomhet rundt boikotten av Italia, som stilte med Fluvio Fantoni. For å lese mer om dette, se: www.bridge.no/Organisasjon/Nyheter/AApent-brev-angaaende-VM-kvalikken

 

I seniorklassen var det 24 lag som stilte, hvor topp 8 kvalifiserte seg. Det norske laget startet under forventningene, men de snudde heldigvis trenden og endte til slutt på 7. plass.

Gratulerer til Sverre Johnsen (PC), Åsmund Stokkeland, Arve Farstad, Jan Mikkelsen, Lars Eide og Odd A. Frydenberg.

De andre lagene som kvalifiserte seg i seniorklassen var: Nederland, Bulgaria, Frankrike, Danmark, Sverige og Island.

 

I dameklassen gikk det dessverre akkurat ikke. De endte på 9. plass av 20 lag, 1.26 VP bak den viktige 8. plassen. Selv om det dessverre ikke holdt helt inn, så har de fortsatt sjansen til å få en plass. Om noen av de andre lagene, enten fra Europa eller en annen sone, ikke stiller, så har de første reserveplass og får en plass. 

Lagene som kvalifiserte seg i dameklassen var: Sverige, Polen, Russland, Tyrkia, Frankrike, Ungarn, England og Spania. 

 

For mixlaget ble det dessverre tungt, de endte på 17. plass av 21 lag. 

Lagene som kvalifiserte seg i mixklassen var: Frankrike, Belgia, Romania, Tyskland, Portugal, Danmark, Israel og Polen

Det ble skrevet om flere norske spill i bulletinene, spesielt de senere dagene. De er mulig å lese her:  db.eurobridge.org/repository/competitions/21OnlineNationalTeams/microsite/Bulletins.htm

For å se resultatene i alle klassene: db.eurobridge.org/repository/competitions/21OnlineNationalTeams/microsite/Results.htm