Norge i VM kvalifisering

Denne uka spilles det kvalifisering til VM nasjonslag online på RealBridge. Norge er representert i alle fire klassene – åpen, damer, veteran og mix. De norske lagene er samlet på Hotell Klubben i Tønsberg under oppsyn av internasjonale observatører. Det er satt ganske strenge regler for å forhindre juks, og ingen får lov til å spille hjemmefra.

VM nasjonslag spilles live i Salsomaggiore Terme i Italia i slutten av mars og begynnelsen av april. EM nasjonslag er ordinært kvalifisering til VM. EBL (European Bridge League) har måtte avlyse EM på Madeira i juni både i 2020 og 2021. Så for å få arrangert en kvalifisering for sone Europa besluttet EBL å arrangere turneringen online på RealBridge.
Noen lenker:

Turneringen er nå ferdig.

Åpen klasse

I åpen klasse er Norge regjerende europamestere fra EM i Ostende, Belgia i 2018 og bronsemedaljører fra VM i Wuhan, Kina i 2019. Dessverre så har NBF fått forfall fra Boye Brogeland – Espen Lindqvist (se egen sak om endringer i det norske laget). Heldigvis så er Geir Helgemo – Tor Helness tilbake i den norske landslagsdrakta for første gang siden World Mind Sport Games i Beijing, Kina i 2008 (paret spilte riktignok Nordic Online tidligere i vår som imidlertid ikke hadde noe offisiell status). Det norske laget.

Det åpne laget endte på 8. plass, og kvalifiserte seg dermed til VM! Gratulerer!

Det åpne laget møtte lørdag:

10:00: Sverige, hvor de tapte 25-29
11:35: Nederland, hvor de vant 52-6. De ligger nå på 4. plass, med 35 VP ned til 10. plass
14:00: Frankrike, hvor de vant 29-20. De ligger nå på 5. plass, med litt under 30 VP ned til 10. plass
15:35: Tyskland, hvor de tapte 11-30. De ligger nå på 5., med mer enn 20 VP ned til 10. plass. Det betyr at de er videre til VM! Gratulerer!

Dame-klassen

Vårt damelag er eksakt det samme som vi stilte med i EM 2018 – bronse – og VM 2019 – 3. plass i Round Robin og tap i kvartfinalen. Damene våre vant Nordic online og har forberedt seg godt til kvalifiseringen. Skal vårt damelag kvalifisere seg til Venice Cup for andre gang? Det norske laget.

Damelaget endte dessverre på 9. plass, 1.26 VP bak 8. plass. Det betyr at de ikke er kvalifisert til VM, men de er første reserve, og har derfor fortsatt en sjanse om noen soner ikke sender nok lag.

Damelaget møtte lørdag:

10:00: England, hvor de tapte 5-12
11:35: Sveits, hvor de vant 38-2. De ligger nå på 8. plass, 0.09 VP foran 9. plass
14:00: Russland, hvor de tapte 11-26. De ligger nå på 11. plass med rett over 4 VP opp til 8. plass
15:35: Irland, hvor de vant 27-24. De ligger nå på 10. plass, 5.1 VP bak 8. plass, så de trenger en god kamp.

Veteran-klassen

Sverre Johnsen er spillende kaptein (pc) på vårt veteranlag. Det er et spennende lag som bør ha gode sjanser til å kjempe om en VM-plass. Det norske laget.

Veteranene endte på 7. plass, og er derfor videre til VM! Gratulerer!

Veteranlaget møtte lørdag:

11:35: Belgia, hvor de tapte 15-33. De ligger nå på 6. plass, 7.5 VP foran 9. plass.
14:00: Danmark, hvor de tapte 19-31. De ligger nå på 7. plass, 0.7 VP foran 9. plass
15:35: Skottland, hvor de vant 36-8. De ligger nå på 6. plass, 5.63 VP foran 9. plass. Det blir derfor en viktig siste kamp.

Mix-klassen

Mix-klassen er en «ung» klasse. Dette er kun den andre syklusen. Norge klarte ikke i 2019 å hevde seg i EM. Kristian B. Ellingsen (pc) er kaptein på et nytt lag som helt sikkert vil slå fra seg. Om det er nok til å kvalifisere seg til VM, får vi se til uka. Det norske laget.

Mixlaget endte på 17. plass, og kvalifiserte seg derfor ikke til VM.

17:10: Tyskland, hvor de tapte 0-35

Det vil bli mulig å følge alle kampene på RealBridge, riktig nok forsinket. Noen av kampene vil ha kommentering som det er mulig å følge. Kampene kan følges her.