Helgemo – Helness tilbake for Norge

 Geir Helgemo og Tor Helness vil igjen representere Norge i internasjonale mesterskap. I år skal det etter planen være flere internasjonale mesterskap for nasjonslag blant annet et EM som ble utsatt fra 2020. Foreløpig har ikke landslagssjef Tolle Stabell tatt ut lagene som skal representere Norge.

Helgemo – Helness tilbake for Norge

Geir og Tor er tilbake for spill for Norge etter å ha spilt på Pierre Zimmermanns Monaco lag med gull i VM transnasjonale lag i 2009 og representerte Monaco i EM – og VM nasjonslag i perioden 2012 – 2018. I perioden ble det blant annet EM gull med Monaco i 2012 i Dublin. Vi er glade for å få Geir og Tor tilbake. Det blir en fin tilvekst til vårt suksessrike norske lag som kan se tilbake på gull i EM nasjonslag i 2018 og bronse i VM i 2019.


Tor og Geir med gullmedaljer for Monaco i EM 2012 - nå skal de forhåpentligvis snart synge den norske nasjonalsangen igjen.

I 2021 står Nordisk mesterskap først for tur. Etter planen skulle det ha vært spilt i Finland i pinsen. Nordisk Bridge Union har bestemt at ut fra pandemi situasjonen så vil det bli spilt online på RealBridge siste helg i mai. Foreløpig er ikke detaljene kjent.
EM nasjonslag på Madeira er planlagt i perioden 12. – 22. juni. Det dreier seg om EM for klassene åpen, damer, veteran og mix. I tillegg så skulle det arrangeres EM par for damer og veteran i samme tidsrom. I øyeblikket ser det ikke så lyst ut, etter som covid-19 stenger ned mange land over hele Europa. At en i både Norge og andre land heller ikke har kommet så langt som ønskelig med vaksinering, gjør ikke mulighetene bedre for arrangementet.
Imidlertid så har EBL en plan B. Siden VM nasjonslag også skal arrangeres senere i år så har Europa behov for å ha gjennomført en kvalifisering. EM nasjonslag fungerer normalt som kvalifisering til VM. I år tenker EBL eventuelt å arrangere en kvalifisering online. Etter det som antydes om en slik online turnering så vil det kanskje nedskaleres og kanskje heller ikke inneholde en offisiell tittel.

VM nasjonslag ligger fast i Salsomaggiore, Terme i Italia i august/september. Det kvalifiseres åtte lag fra Europa i hver av klassene.

Lenke til pressemelding fra EBL.