Et spill for fremtiden

Hvilket spill har gjort størst inntrykk på deg i karrieren?

Det er spørsmålet 47 norske elitespillere har gitt svar på i boka "Et spill for fremtiden". Boka inneholder alt fra artige historier, dramaet bak medaljer som vinnes eller tapes, finurlige meldinger  til tekniske vidundere. Inntektene går i sin helhet til norsk juniorbridge. Klubber som ønsker å støtte norske juniorer kan kjøpe pakker á 12 bøker til 2000,- og bruke som  en ekstra fin premie på klubbkveldene i høst.

Henvendelse til bridge@bridge.no

Et spill for fremtiden

Forordet i "Et spill for fremtiden"

”Har ni värkligen inte et juniorfond?” Alle på det svenske forbundskontoret stirret vantro på meg. Jeg ristet forvirret på hodet. Nei, noe slikt hadde vi da aldri tenkt på.
Temaet kom opp da vi diskuterte hvordan de norske juniorene skulle få råd til å reise på juniorleiren og spille Nordisk Mesterskap for par i Karlstad i Sverige påsken 2010. Svenskene hadde hatt et slikt fond i 20 år, og fondet ble startet ved at de ba Sveriges bridgeelite bidra med ett spill hver til en bok til inntekt for fondet. Siden den gang har svenske juniorer kunnet søke om støtte til deltakelse i store turneringer og mesterskap, og alle har hatt like muligheter til å utvikle seg.

Det syns vi rett og slett var en kjempeidé, så vi spurte noen av Norges fremste bridgespillere om de kunne bidra med hvert sitt spill. Aller helst det spillet som har gjort størst inntrykk på dem i løpet av karrieren. Spillet trengte ikke være teknisk godt, det kan like gjerne være en god historie eller noe annet som gjør at spillet har gjort dypt inntrykk.

Vi innrømmer gladelig at vi ikke har fått ideen selv, den er ærlig og redelig stjålet. Men hensikten helliger midlene, så fra og med 2011 vil også norske juniorer ha et fond de kan søke støtte fra når de skal ut og prøve vingene.

Det er slående hvor varierte spillene i boken er. Det er fristende å si at spillene reflekterer bridgepersonligheten til bidragsyteren. Les og vurder selv. Boken er uansett blitt en unik samling med spill – der alt fra triple skviser, tøffe meldinger, dramatiske historier og psykologiske finter er representert.

Først og fremst vil vi takke alle bidragsyterne. Uten dere hadde det ikke vært noen bok, og vi setter enormt pris på den innsatsen dere har lagt i bidragene. Også takk til Bridge i Norge for mange av bildene av bidragsyterne. Så vil vi takke svenskene og danske Ib Lundby som satte svenskene på ideen, og Utvalg for Medlemskontakt for å administrere innsamlingen av spillene.

Sist, men ikke minst, en stor takk til Vegard Brekke og Gamma Grafisk som designer boken gratis for oss. Dette er en bok vi er utrolig stolt av – håper du vil sette pris på den.

Norsk Bridgeforbund
Marianne Harding
Redaktør