BAK vant EBL Champions’ Cup

Lørdag vant Bergens Akademiske BK EBL Champions’ Cup etter en meget spennende avslutning i finalen mot Bridge Contact Club (det «sveitsiske» Zimmermann-laget). Før de to siste spillene ledet Zimmermann med 17 IMP, men to 11 IMP svinger inn sørget for norsk seier.

I fredagens avsluttende runde av Round Robin (RR) mot nettopp det sveitsiske laget tapte Bergen Akademiske BK (BAK) med klare siffer og endte på tredje plass i RR. Sluttabellen ble imidlertid dominert av de skandinaviske lagene:

1. One-Eyed Jacks (Danmark)
  2. BK Lavec (Sverige)
  3. Bergen Akademiske BK
  4. Bridge Contact Club (Sveits)

I semifinalen kunne vinner av RR One-Eyed Jacks velge motstander blant lagene som ble # 3 og 4. Danskene valgte BAK. Etter de første 16 ledet det danske laget med 19 IMP, men våre menn kom sterkt tilbake og tok seg greit til finale.
Kamplister semifinale: Sett 1. Sett 2.

I første sett i finalen var BAK i føringen helt til siste spillet der det ble en slemsving ut – 15 IMP, og var bak med 2 IMP. Det så ut til å gå mot sveitsisk seier før de to siste spillene, men en god slem i nestsiste spill tok inn 11 IMP. Når det ble en ny 11 IMP inn i siste spillet kunne Bergen slippe jubelen løs.
Kamplister finale: Sett 1. Sett 2.

F.v. Thomas Charlsen, Ole Berset, Thor Erik Hoftaniska, EBL president Jan Kamras, Martin Andresen, Christian Bakke og Bjørn Olav Ekren.