Åpent brev angående VM-kvalikken

Den akkurat avsluttede VM-kvalifiseringen i åpen klasse ble en suksess for det norske laget. Samtidig var nok et enda større fokus fra resten av bridgeverden på boikotten av Italia fra samtlige andre nasjoner.  

Åpent brev angående VM-kvalikken

Bakgrunnen for boikotten er at Italia hadde tatt ut Fulvio Fantoni til sitt lag. Fantoni er kjent som en av spillerne som ble felt av jukseskandalene i 2015. Sammen med sin makker, Claudio Nunes, anket de dommen til CAS og ble frikjent på bevisets stilling. Bridgeverden er allikevel av den soleklare oppfattelse av at de var skyldige.

Alle de 30 motstanderne til Italia spilte altså ikke kampen mot de, så Italia kvalifiserte seg på 3. plass. For deltakelse i VM var dette ikke så viktig, da Italia uansett var kvalifisert som arrangør.

Flere forbund har skrevet åpne brev til bridgesamfunnet om at de støtter boikottene, og ber det italienske forbundet om å tenke seg om før man tar ut en av verdens største juksemakere på sitt lag. 

Norsk Bridgeforbund har sammen med de andre nordiske forbundene også skrevet et åpent brev:

Open letter to FIGB, the WBF, EBL, and the international bridge community.

We concur with the English Bridge Union, the Dutch, the Swedish and the Swiss Bridge Federations in relation to the events at the “Qualifier for World Team Championships & European Champion Cup” tournament.

Most has been said in these letters.

Summarising it is a question of honour and sticking to the principles. The players have shown remarkable courage which should be listened to.

We also strongly appeal to FIGB to reconsider and revise their stance. There is no need for an escalation in our relationships within the Bridge community.

Finn Wardi

Nordic Bridge Union

Chairman

on behalf of Denmark, Faroe Islands, Iceland, Norway, Sweden, Finland 

For de som vil lese mer om kontroversene anbefaler vi det amerikanske bridgeforumet Bridgewinners.