Bridgens Dag 2023

Bridgens Dag 16. september 2023. Følg med!

Over hele landet vil bridgeklubber ha arrangement som gir spilleglade muligheten til å prøve bridge. Bli med og prøv det som kan bli din hobby for livet.

Hva er bridge?

Hva skjer på Bridgens Dag?

Det blir lokale arrangement i regi av klubber og kretser, og nasjonale arrangement i regi av forbundet.

Bridge skal være synlig over hele Norge. Vi skal stå på stand, lage turneringer for de som nettopp har blitt introdusert for lynbridge, dele ut premier, dele videoer om bridge i sosiale medier, gi en ny hobby til studenter, skoleelver, nye pensjonister, ha klare brosjyrer for hundrevis av ulike bridgekurs, og feire samhold, et inkluderende fellesskap og det å holde hodet i form.

Sammen kjenner vi hele Norge, og om vi alle framsnakker bridge den 3. september, så når vi hele Norges befolkning. 

Promotere bridge lokalt

Det viktigste vi gjør på Bridgens Dag, er å promotere bridge lokalt. Rett etter påske vil klubber og kretser få e-post med tilbud på markedsføringspakker for klubber. Pakkene vil inneholde lynbridgekortstokker, brosjyre om bridge for folk i alle aldre, godteri, t-skjorter til de som står på stand, messevegg etc. Det vil bli tilbud på små og store pakker, slik at det vil finnes en pakke som passer din klubb sitt behov.

Alle klubber som arrangerer noe lokalt vil få en arrangementsstøtte på 1500,- fra NBF ved å registrere arrangementet sitt i Bridgens Dags arrangementskalender (send e-post til Marianne@bridge.no for å registrere deres arrangement) og sende en kort rapport.

Eksempel på arrangement klubben kan ha er:

  • Stand på kjøpesenter
  • Bridge og golfdag for ungdom
  • Stand på martna
  • Bridgebod på lokal Joker
  • 2-timers åpent bridgekurs på skoleplassen
  • Fadderturnering der hver av klubbens medlemmer inviterer med en som har lyst til å prøve bridge for første gang

Tenk enkelt, tenk lokalt, tenk hva dere vil synes er gøy å gjennomføre!

Bli en bridgespiller på 2 timer!

16. september arrangeres oppfordrer vi alle klubber til å lage et "åpent hus" arrangement. NBF kommer til å lage et opplegg som tar 2 timer å gjennomføre, der inviterte får en enkel introduksjon til bridge. Alle bridgespillere oppfordres til å invitere venner, naboer, slektninger, kollegaer. Tanken er at man kan lære bridge på stedet. Opplegget vil gi en introduksjon til stikk, trumf og kontrakt, men gi ferdige kontrakter slik at man kan begynne å spille med én gang. Meldingene er altså kuttet ut, men spillet er likt vanlig bridge. Vi håper mange vil velge å arrangere pulje lokalt og så sende inn resultatene. Alle som deltar vil inviteres til å spille fire spill på RealBridge dagen etter Mer informasjon kommer!

Hele Norge spiller! 

På Bridgens Dag blir det selvfølgelig mulighet til å spille turnering for absolutt alle som kan bridge fra før. 16. september passer godt som kick off for sesongen, og vi oppfordrer alle klubber til å benytte anledningen. Inviter alle nye og gamle medlemmer til en turnering og fest! Det blir gratis simultanturnering (24 spill, kan spilles som poengserie 12+12 spill). De som bor et sted der det ikke arrangeres et lokalt heat, kan delta i et oppsamlingsheat på RealBridge på kvelden.

Bridge er gøy - bli med på FunBridge

Det blir bridge i alle kanaler, også på FunBridge. NBF vil arrangere egne turneringer på FunBridge på Bridgens Dag. Følg med - det blir turneringer i flere kategorier, for ferske og rutinerte spillere.

Barn og unge som målgruppe på Bridgens Dag?

Klubber og kretser som ønsker å ha barn på mellomtrinnet (5.-7. klasse) som målgruppe for Bridgens Dag kan søke om støtte til nødvendig utstyr. 

Generell støtte

Alle som registrerer sitt arrangement i arrangementskalenderen (kommer) hos Bridgens Dag vil få en arrangementsstøtte av NBF. 

Bridge i lokalpressen

Hvilken historie vil DIN klubb fortelle? I hver bridgeklubb finnes det mennesker med utrolige historier om hva bridgen har betydd for dem. Fortell disse! Har noen funnet kjærligheten gjennom bridgen? Hva er aldersforskjellen mellom eldste og yngste medlem? Hva er det meste noen har ofret for å komme seg på en bridgekveld? Noen som har vunnet kretsmesterskap? Blitt stormester? Eller rett og slett inviter en journalist på bridgekurs, og be dem fortelle sin opplevelse. NBF vil bidra med mal til pressemelding og faktaark om bridge.