Spill Bridge 2 kurs på BBO

Påbyggingskurs i bridge 

Undervisningen vil foregå på BBO (Bridge Base Online). Kurset passer de som har fullført et nybegynnerkurs i bridge (enten online eller i regi av lokal klubb), eller de som har lyst til å friske opp i bridgekunnskapene eller tette kunnskapshull. 

22. april starter oppfølgingskurset Spill Bridge 2. Kurset er ment som et oppfriskingskurs for de som har spilt litt bridge tidligere, eller som et påbyggingskurs for de nettopp har fått et nybegynnerkurs i bagasjen. 

  

Praktisk informasjon om Spill Bridge 2 på BBO

 • www.bridgebase.com
 • Oppstart 22. april 2020 - 10 leksjoner
 • Tre leksjoner i uka: Mandag, onsdag og fredag kl 15:00-17:00
 • Pris: 390,- for medlemmer av NBF og deltakere på online nybegynnerkurs våren 2020.  Ikke medlem av Norsk Bridgeforbund: 690,-. Spesialpris for juniorer (<26 år): 50,-, og inkluderer medlemskap i NBF for 2020.
 • Du trenger en brukerkonto på BBO (gratis). Registrer deg på www.bridgebase.com
 • Teori + praksis. 45 min teori før spilletrening med spill tilpasset dagens leksjon

Hver leksjon er delt i to bolker. Først samles kursdeltakerne ved et opplæringsbord der vi gjennomgår dagens teori. Kursdeltakerne får se kortene, svare på spørsmål (om de vil), og kan følge undervisningen både med lyd og via chat.

Deretter spiller vi 8 spill som passer til dagens tema. Man kan melde seg på alene, eller man kan velge å spille med den makkeren man ønsker. Teoriundervisningen er åpen for alle (med lyd for påmeldte deltakere, uten lyd for ikke-påmeldte), og kun forhåndsgodkjente deltakere kan delta på spillingen.

Viktig informasjon om påmelding: Du må være påmeldt i god tid før kursstart for at vi skal få lagt deg til på listen over godkjente deltakere (lages manuelt). Siste frist for påmelding er tirsdag 21. april kl 14.00

Kursmateriell Spill Bridge 2-kurset

Vi følger boken Spill Bridge 2 kapittel for kapittel. I tillegg vil deltakerne få tilsendt et støtteark før hver leksjon, samt en oppsummering etter hver leksjon. 

Bokpakken består av lærebok, to spesiallagde kortstokker til å dele ut tilhørende spill til hvert kapittel, samt en CD med interaktive oppgaver. Oppgavene på CD'en vil også kunne løses i app'en til FunBridge.

Bokpakken kan enten kjøpes ved påmelding (kryss da av for dette alternativet eller kjøpes direkte fra Norsk Bridgeforbund. Den koster 295,- inkl frakt, og bestilles ved e-post til salg@bridge.no.

Det er fullt mulig å følge kurset uten å kjøpe boken Spill Bridge 2, men for å få best mulig utbytte av kurset anbefales det å kjøpe boken. 

Medlemskap NBF

Usikker på om du er medlem? Bruk søkefunksjonen "Finn spiller" helt nederst på denne siden. Der kan du søke opp deg selv og se om du står som medlem i inneværende år. Hvis ikke kan du melde deg inn i lokal klubb ved å ta kontakt med klubben lokalt. Medlemmer av NBF får rabattert pris på kurset.

Finn klubb i ditt distrikt

Dersom du ikke har naturlig tilknytning til noen klubb (for eksempel fordi du bor i utlandet eller et sted uten lokal bridgeklubb) kan du ta kontakt med Norsk Bridgeforbund på bridge@bridge.no, så finner vi en løsning.

Bridgelærerne

Vi har to forelesere på Spill Bridge 2: 

     

Agnethe Hansen Kjensli (mixmaster)

Agnethe begynte å spille bridge i 2015, og har allerede vunnet både europamesterskapet i klassen U26W par, og verdensmesterskapet i U26W lag. Bridgelærer, og foreleser på kurset Spill Bridge 1 høsten 2019 og våren 2020.

   
     

Sofie Græsholt Sjødal (sgs3)

Sofie er Europamester U26W og U26 mix par i 2018, verdensmester U26W lag i 2019. Landslagsspiller U26O, og bridgelærer. Foreleser på Spill Bridge 1-kurset høsten 2019 og våren 2020.

 

 

   

På chat og teknikk har vi med oss: 

 • Teknikk: Katarina Ekren, Thea Lucia Indrebø og Kaja Brekke (NBF kurs). Spør NBF kurs om hjelp til å finne bordet, hvordan du melder deg på til spilletrening, hvordan du får på lyden etc
 • Chat: Mia Statle (Miastatle), Erleta Plana (Ilamafan) og Ida Marie Øberg (Ida Marie)

I tillegg til hovedforedragsholdere vil det være frivillige bridgelærere som veileder ved spillbordene under spilletreningen.

 Oversikt over leksjonene

 • 22. april: Kap 1: Åpningsmeldinger og blokkering (Foredragsholder: mixmaster)
 • 24. april: Kap 2: Svar på åpning 1NT, inkludert overføringer (Foredragsholder: mixmaster)
 • 27. april: Kap 3: Svarhåndas første melding. Mer om finesser (Foredragsholder: sgs3)
 • 29. april: Kap 4: Åpningshåndas  andre melding (Foredragsholder: sgs3)
 • 1. mai: Kap 5: Svarhåndas andre melding (Foredragsholder: mixmaster)
 • 4. mai: Kap 7: Motspill. Sekvensutspill, styrkekast, fordelingskast (Foredragsholder: sgs3)
 • 6. mai: Kap 8:  Innmeldinger og svar på innmeldinger (Foredragsholder: mixmaster)
 • 8. mai: Kap 9: Mer om opplysende dobling (Foredragsholder: mixmaster)
 • 11. mai: Kap 10: Mer om sterke åpningshender (Foredragsholder: sgs3)
 • 13. mai Kap 11 og 12: Systemkort og bridgelovene, og vi spiller turneringsbridge (Foredragsholder: sgs3) 

Kapittel 6, unntak fra meldereglene, blir fordelt ut over de andre leksjonene. 

 FAQ

 • Hvordan melder jeg meg på Spill Bridge 2-kurset?
  Bruk påmeldingslenken.
 • Hvordan finner jeg opplæringsbordet?
  Svar: Se denne videoen om hvordan du finner opplæringsbordet. NB! Opplæringsbordet blir opprettet rett før leksjonens start, og vil ikke finnes i perioden mellom leksjonene. 
 • Hvordan får jeg skrudd på lyden på opplæringsbordet?
  Svar: Pga økt pågang på BBO blir det ikke sending av lyd via BBO. Påmeldte kursdeltakere vil få tilsendt lenke til lyd via programmet Zoom. Man kommer inn i møterommet som muted, husk å la den stå på muted. Zoom fungerer best i nettleseren Google Chrome. Sjekk også at lyden er skrudd på på pc'en.
 • Hvordan legger jeg til 'venner' på BBO? Svar: Se denne videoen om hvordan du legger til kontakter på BBO.
 • Skjermbildet mitt ser ikke ut som i videoene. Hvorfor?
  Svar: Er du på en mobil enhet? I så fall vil skjermbildet se litt anderledes ut. Vi har ingen videoer som viser hvordan du gjør det fra telefon eller nettbrett, men kan gi deg veiledning pr telefon.
 • Hvordan kommer jeg til spilletreningen etter leksjonen?
  Svar: Du må aktivt melde deg på denne - hver leksjon. Se videoen i lenken over om hvordan du melder deg på. Når du er påmeldt, vil du automatisk bli tatt til spillebordet når spilletreningen starter. Beskrivelse av hvordan du melder deg på til spilletreningen vil også bli gitt i chat-feltet ved undervisningsbordet. NB! Du må ikke melde deg på en annen turnering e.l., for hvis du er opptatt med andre aktiviteter på BBO vil påmledingen din til spilletreningen automatisk bli kansellert.
 • Hvorfor ser jeg ikke chat-linjen?
  Svar: Noen ganger stiller ikke nettleservinduet seg inn med rett oppløsning. Da kommer chat'en under det skjermbildet viser. Løsningen er å minimere nettleservinduet (trykk på de to kvadratene oppe i høyre hjørne i nettleseren), og så maksimere nettleservinduet igjen (trykk på firkanten oppe i høyre hjørne av nettleseren. Da pleier nettleservinduet å justere seg til riktig størrelse.
 • Hvordan får jeg BBO på norsk?
  Svar: Det er innstillingene i nettleseren som bestemmer hvilket språk du får. Dersom du får teksten inne på BBO på engelsk eller annet språk, kan du "tvinge" BBO til å velge norsk språk. Via denne lenken får du BBO på norsk.