Spill Bridge 2 kurs online

Påbyggingskurs i bridge 

Undervisningen vil foregå på videokonferanse Zoom + spilletrening på RealBridge. Kurset passer de som har fullført et nybegynnerkurs i bridge (enten online eller i regi av lokal klubb), eller de som har lyst til å friske opp i bridgekunnskapene eller tette kunnskapshull. 

17. januar starter oppfølgingskurset Spill Bridge 2. Kurset er ment som et oppfriskingskurs for de som har spilt litt bridge tidligere, eller som et påbyggingskurs for de nettopp har fått et nybegynnerkurs i bagasjen. 

  

Praktisk informasjon om Spill Bridge 2 

 • Lenke til kurset kommer på e-post før hver sesjon
 • Oppstart 17. januar 2021 - 10 leksjoner
 • En leksjon i uka: Hver søndag kl 18:00-20:00
 • Pris: 390,- for medlemmer av NBF.  Ikke medlem av Norsk Bridgeforbund: 690,-. Juniorer som er medlem av NBF: Gratis.
 • Teori + praksis. 45 min teori før spilletrening med spill tilpasset dagens leksjon

Hver leksjon er delt i to bolker. Først samles kursdeltakerne ved et opplæringsbord der vi gjennomgår dagens teori. Kursdeltakerne får se kortene, svare på spørsmål (om de vil), og kan følge undervisningen både med lyd og via chat.

Deretter spiller vi opp til 8 spill som passer til dagens tema. Man kan melde seg på alene, eller man kan velge å spille med den makkeren man ønsker.

Påmeldingsfrist: Torsdag 14. januar.

Kursmateriell Spill Bridge 2-kurset

Vi følger boken Spill Bridge 2 kapittel for kapittel. I tillegg vil deltakerne få tilsendt et støtteark før hver leksjon, samt en oppsummering etter hver leksjon. 

Bokpakken består av lærebok, to spesiallagde kortstokker til å dele ut tilhørende spill til hvert kapittel, samt en CD med interaktive oppgaver. Oppgavene på CD'en vil også kunne løses i app'en til FunBridge.

Bokpakken kan enten kjøpes ved påmelding (kryss da av for dette alternativet eller kjøpes direkte fra Norsk Bridgeforbund. Den koster 295,- inkl frakt, og bestilles ved e-post til salg@bridge.no.

Det er fullt mulig å følge kurset uten å kjøpe boken Spill Bridge 2, men for å få best mulig utbytte av kurset anbefales det å kjøpe boken. 

Medlemskap NBF

Usikker på om du er medlem? Bruk søkefunksjonen "Finn spiller" helt nederst på denne siden. Der kan du søke opp deg selv og se om du står som medlem i inneværende år. Hvis ikke kan du melde deg inn i lokal klubb ved å ta kontakt med klubben lokalt. Medlemmer av NBF får rabattert pris på kurset.

Finn klubb i ditt distrikt

Dersom du ikke har naturlig tilknytning til noen klubb (for eksempel fordi du bor i utlandet eller et sted uten lokal bridgeklubb) kan du ta kontakt med Norsk Bridgeforbund på bridge@bridge.no, så finner vi en løsning.

Bridgelærerne

Vi har tre forelesere på Spill Bridge 2: 

     

Agnethe Hansen Kjensli (mixmaster)

Agnethe begynte å spille bridge i 2015, og har allerede vunnet både europamesterskapet i klassen U26W par, og verdensmesterskapet i U26W lag. Bridgelærer, og foreleser på kurset Spill Bridge 1 høsten 2019 og våren 2020.

   
     

Sofie Græsholt Sjødal (sgs3)

Sofie er Europamester U26W og U26 mix par i 2018, verdensmester U26W lag i 2019. Landslagsspiller U26O, og bridgelærer. Foreleser på Spill Bridge 1-kurset høsten 2019 og våren 2020.

 

 

   
     

Christian Bakke (cbakke)

Christian har vært med på å utvikle Spill Bridge 2 kurset på BBO, og også vært foreleser der. Christian spiller på det norske juniorlandslaget U26O, og er tatt ut til å representere Norge på landslaget i åpen klasse. Christian har flere NM titler, og er regjerende norgesmester i NM junior par og NM lag.

   

Som bridgelærerne ved bordene har vi med oss: 

Kaja Brekke, Are Borgar Landsvik, Thomas Tøsse, Marius Dalemark Austad, Maren Hansen Kjensli. Bridgelærerne vil veilede ved spillbordene under spilletreningen.

 Oversikt over leksjonene

 • 17. januar: Kap 1: Åpningsmeldinger og blokkering (Foredragsholder: Agnethe Hansen Kjensli)
 • 24. januar: Kap 2: Svar på åpning 1NT, inkludert overføringer (Foredragsholder: Agnethe Hansen Kjensli)
 • 31. januar: Kap 3: Svarhåndas første melding. Mer om finesser (Foredragsholder: Sofie Græsholt Sjødal)
 • 7. februar: Kap 4: Åpningshåndas  andre melding (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • 14. februar: Kap 5: Svarhåndas andre melding (Foredragsholder: Agnethe Hansen Kjensli)
 • 21. februar: Kap 7: Motspill. Sekvensutspill, styrkekast, fordelingskast (Foredragsholder: Sofie Græsholt Sjødal)
 • 28. februar: Kap 8:  Innmeldinger og svar på innmeldinger (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • 7. mars: Kap 9: Mer om opplysende dobling (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • 14. mars: Kap 10: Mer om sterke åpningshender (Foredragsholder: Sofie Græsholt Sjødal)
 • 21. mars Kap 11 og 12: Systemkort og bridgelovene, og vi spiller turneringsbridge (Foredragsholder: Sofie Græsholt Sjødal) 

Kapittel 6, unntak fra meldereglene, blir fordelt ut over de andre leksjonene. 

 FAQ

 • Hvordan melder jeg meg på Spill Bridge 2-kurset?
  Bruk påmeldingslenken.
 • Hvordan finner jeg undervisningen?
  Svar: Dere får lenke til spillebordet før hver kurskveld.
 • Hvordan får jeg skrudd på lyden på opplæringsbordet?
  Husk å teste mikrofon + kamera før du går inn på RealBridge. Bruk en oppdatert nettleser, f. eks. ny versjon av google chrome eller Edge. Lukk igjen Zoom før du åpner lenken, fordi begge programmene ønsker tilgang til kamera og mikrofon. 
 • Hvem kan jeg spille med? Svar: Sett deg ned akkurat der du vil. Har du fast makker? Vent til makker er i lobbyen, og avtal med makker f. eks. pr telefon hvilket bord dere skal sette dere ned ved.
 • Hvordan kommer jeg til spilletreningen etter leksjonen?
  Svar: Dere får lenke på e-post før hver leksjon. Etter forelesningen, lukk igjen zoom, og åpne lenken du har fått på e-post i ny fane i nettleseren