Unge mestere...

Denne artikkelen har jeg fått fra Flekkefjord og de sier at Anders er den yngste som har fått kløvernåla. Jeg mener å ha blitt fortalt at Sofie Sjødal var ganske nøyaktig like gammel?
Noen som kan hjelpe med å kåre vinneren?

NM damer, NM Veteran lag og Bedriftsmesterskapet 2016

Av Inger Hjellemarken

Hei Snorre!
Er du snill og legger ut en liten påminnelse til de som har planer om å delta på NM Damer Lag, NM Veteran Lag og Bedriftsmesterskapet (NMD/V & BM) om at fristen for å bestille hotell er onsdag 10. februar. Hotell bestilles enklest ved å sende en epost til hotellbestilling@bridge.no. 
 
Her er lenke til info om NMD: http://bridge.no/Turneringer/NM-for-damelag/NM-for-damelag-2016
NMV: http://bridge.no/Turneringer/NM-for-veteranlag/NM-for-veteranlag-2016
BM: http://bridge.no/Turneringer/Bedriftsmesterskap/BM-for-lag-2016

Lørdag kveld blir det festmiddag på Top Floor. Kr 450 for 3-retters. Meny og påmelding blir klart i løpet av denne uka. 

 

Med vennlig hilsen

Inger Hjellemarken

Arrangementsansvarlig/Festivalgeneral

Norsk Bridgeforbund
-------------------------------------

Adr.:   Sognsveien 75 A, NO-0855 Oslo

Mobil 90 68 20 76

www.bridge.no
hjellemarken@gmail.com

NM par 2016 til Kristiansand

Hei Nils

Gratulerer med tildelt NM par. Det er ikke rent lite arbeid med et sånt arrangement, så da spør jeg deg, "Hvorfor valgte Kristiansand BK i søke om årets finale. Er det ikke lettere å komme til ferdig dekket bord et annet sted?"

Klubben fylte 80 år i 2015, det samme gjorde kretsen. Da jeg så NBF annonserte at de manglet arrangør av NM par tenkte jeg det var en glimrende anledning til å kombinere begivenhetene og få til noe ekstra rundt NM par. Det er 10 år siden sist Kristiansand arrangerte et NM (NM lag) så da var det "vår" tur igjen å bidra. Så jeg må vel ta ansvaret for at vi nå har ansvaret for NM par. Jeg opplever det ikke som et ork, men heller som en inspirasjon å få være så heldig å kunne bidra til en finale for våre bridgevenner. 



Vi har de dyktigste arrangørene og den flinkeste TD i Markus Bruno. Fortell litt om hvem som vil være sentrale personer i arrangementet

Min opplevelse er at alle i klubben syntes dette er gøy og ønsker å bidra. Jeg har fått hovedansvar med organiseringen, men her er alle like viktige. Selv om Markus er et unikum for oss er det laget som sammen sikrer et flott NM med kvalitet i alle ledd, det er jeg trygg på at vi klarer å få til.
Det betyr ikke at vi er noe bedre enn andre arrangører. Jeg har bare gode minner fra mine NM deltagelser rundt omkring i landet, jeg synes folk er flinke til å legge til rette for finalistene og mange arrangører klarer å sette sitt lokale preg. Det er noe jeg setter høyt.

Når det gjelder lokaler var vi  lojale med NBF og valgte deres samarbeidspartner Nordic Choice. Spillestedet blir derfor på nyoppussete Clarion Ernst Hotell midt i Kristiansand sentrum. Her har vi fått en god avtale med gunstig overnatting og servering. Det blir gratis kaffe/drikke under spillingen og frukt. Videre planlegger vi bridgepub med meldeduell, quiz og god stemning på kvelden. Alt skjer på hotellet.



Dere planlegger en aldri så liten sideturnering, "Per Ove's minneturnering"?

Per Ove Schei ga Kristiansandsmiljøet en fantastisk gave da han testamenterte hele arven til en stiftelse med bridge i formålsparagrafen! Stiftelsen skal arrangere minneturnering hvert år og første gang var i 2015. Det slo meg at det kan bli en fantastisk fin ramme om vi på lørdagen under nm setter opp denne turneringen slik at det oppleves som en del av NM. Vi planlegger en flott bankett på lørdag kveld hvor både nm finalister, Per Ove og den "menige" man skal æres. Jeg spilte noen ganger med Per Ove og jeg er helt trygg på at han hadde satt pris på at turneringen kommer inn i så flotte rammer.


Det er minst et jubileum knyttet til finalearrangementet.

Som nevnt har både klubb og krets sin opprinnelse fra 1935. Jeg har utfordret kretsen til å lage en jubileumsberetning som jeg håper kan være klar til NM. I den sammenheng hadde det vært gøy om vi på banketten kunne gjort noe ekstra ut av jubileene uten at det blir for mange taler og tidstyver. Jeg ser for meg at vi får små drypp av dette også i bulletinene under NM. Jeg tror rett og slett NM PAR er en flott arena til å glede seg over det gamle og se frem mot enda mange fine år for bridge både i klubb, krets og forbund.

Jeg vet at du liker at det er "schwung" rundt de tingene du er med å arrangerer. Hva har de heldige deltakerne i NM par å vente seg?

Ja, jeg ønsker å gjøre ting skikkelig. Jeg er 100 % sikker på at alle som kvalifiserer seg til NM PAR 2016 og velger å være med oss på Clarion Ernst hotell får et veldig hyggelig opphold. Jeg kan ikke garantere at alle oppnår de sportslige resultatene de ønsker, men rammene skal være de beste.
Jeg håper finalistene setter pris på den ekstra innsatsen vi legger ned i arrangementet og støtter oss med å bo på spillerhotellet. Det er viktig for oss at vi innfrir våre lovnader som igjen sikrer at dette går i orden økonomisk.

Jeg håper minneturneringen og det ekstra vi tilbyr rundt finalen vil gjøre det attraktivt å planlegge en tur til Kristiansand denne helgen. Alle vil være hjertelig velkomne, hva passer vel bedre enn å spille en turnering på lørdag samt delta på banketten sammen med våre nm finalister. Grip sjansen! 
Vi prøver også å få til noen utradisjonelle innslag så får vi se hva som skjer. Kanskje NM deltagerne har lyst på en rusletur i Kristiansand hvor en avdanket norgesmester forteller litt om byens gater og utvikling. Eller vi utfordrer makkerparene i quiz på storskjerm på bridgepub. Dette blir gøy!

Flere småfine poenger i det samme spillet



To ganger spar ut til stjeling. Spillefører la ned hjerter ess og mer hjerter. Øst trodde ikke hans trumfbeholdning var spesielt viktig, men det er i slike posisjoner en må holde seg våken. Hvis makker har hjerterkonge, vil han ha et problem med hva han skal spille tilbake. La oss si at han har kløverkongen og du kløveresset i stedet for ruteresset. Da kan det være kjempeviktig at dere får tatt stikkene i tide.  Akkurat denne gangen er det vanskelig å finne en fordeling som gjør at det haster, men makker kan finne på å spille kløver fra kongen opp i ED hvis du ikke hjelper han.

Derfor er dette en Lavithahl posisjon der du legger fireren fulgt av toeren for å si at du har noe i den høyeste aktuelle fargen. Makker spiller ruter og om øst så klarer å spille spar vokser hjerterknekten til stikk. Det er ikke sikkert det er rett motspill fordi spillefører kan fint ha EJxxxx. Jeg vet ikke om vest kan signalisere noe med hvilken ruter han spiller tilbake? En høy for å be om spar og en lav hvis han vil ha kløver? Dette høres komplisert ut, men jeg regner med at Svinet sender meg noen ord hvis jeg har rett.

Legg merke til at toeren fulgt av fireren ikke nødvendigvis sier at du har noe i kløver, men det benekter i alle fall noe i ruter. Det er gode sjanser for at makker kan finne rett motspill med din hjelp. Hvis du ikke har noe i noen av fargene, kan det være lurt å be om den som ser minst farlig ut. Denne gangen ruter.

Øst kan faktisk hjelpe til allerede i stikk to når han bruker spar knekt i stedet for tieren. Det blir også en slags Lavintahl. Selvsagt skal en være forsiktig med å bruke slike signaler i tide og utide fordi spillefører får også informasjon. Likevel tror jeg at en tjener i lengden på å hjelpe makker.

Jeg er ikke sikker på hvordan en best behandler trumfen. Det er muligens best å starte med en liten mot D98, men det kan også være feil. Denne gangen måtte vest stukket opp med kongen, spilt ruter og fått mer spar. Da kan syd stjele med esset og kappe på D9.

Aktuelt kom det kløver tilbake og beitesjansen forsvant egentlig. Det er likevel en liten mulighet når spillefører stikker med kløverknekt, tar ut trumfen og spiller to ganger kløver til. Den siste kan han ikke ta fordi han da skviser bordet. Stillingen er:



En toppspiller i syd kan faktisk claime fordi han taper aldri to ruterstikk. Du ser det sikkert, men for den ene av dere lesere som ikke er helt kjent med hvordan en teller ut motpartens honnører og fordeling, kan dette kanskje være å lese?

  • Vest har ikke ruteresset fordi han passet i åpning og har allerede vist spar ess og KJ i hjerter. Med ruteresset i tillegg hadde han åpnet med 12 hp.
  • Øst har esset dobbel eller esset singel i ruter fordi han har vist seks spar, to hjerter og tre kløver. De eneste mulige fordelingene hans er derfor 6-2-2-3 eller 6-2-1-4. Når du spiller ruter til esset og øst stikker, vil han være innspilt hvis han har bare tre kløver. Spiller han den fjerde kløveren sin, trumfer du hjemme og kapper ruteren som du vet vil holde.
  • Som øst i det aktuelle tilfelle skal du lasje ruteren hvis det er en brukbar spiller i syd. Han vet at du har ruteresset og ville derfor brukte nieren hvis han ikke har tieren og spilt på Kn10 foran KD9. Det er egentlig ikke noen vits å lasjere (en god spiller fortsetter bare med ruter ni og feller esset som han vet er singel nå), men det kan jo hende syd ikke følger med og stjeler seg hjem i spar for å spille en ruter til mot bordet. Da tar du resten og beita.

________________________________________________________

Det spilles bra bridge også i 3.divisjon.

Av Jostein Øvervatn

Hei Snorre.

Du har sikkert mange spill fra 1. og 2. divisjon. Jeg sender likevel denne linken til deg.

Jeg spilte kun ei helg i seriemesterskapet i år. Spilte 2. helg i 3. div. med Ørjan Olsen fra Bodø. Gunnar Harr og jeg rapporterte inn spillet til Arild Jakobsen fordi vi synes at Ørjan Olsen fant en snerten safevariant i trumffargen i 4 sp mot nettopp Gunnar Harr. Spillet ser du på www.bridge1.no.

Spillet er verdt å komme på din bloggside synes jeg.

 Hilsen Jostein Øvervatn

Her er spillet:

Snerten trumfmanøver av Ørjan Olsen

Salten 2 med spillerne Arnfinn Johansen, Jon Helge Johansen, Gøran Jakobsen og Leif Karlsen vant 3. divisjon avd. B, og er klar for neste sesongs 2. divisjon. Under siste helg i denne avdelinga kom spillet under i nest siste kamp, og vi skal se på trumfbehandlinga til Ørjan Olsen. Først kan du selv legge spilleplan med hjerterutspill:
 


Olsen spilte i stikk to en liten spar mot håndens sekskortsfarge! Trolig en ganske vanntett variant i det aktuelle spillet for å sikre seg mot å få mer enn to trumftapere og en rutertaper. Nå kan en eventuell rutervri dukkes, sånn at en neste ruterrunde kan trumfes med sparess eller sparknekt.

I det aktuelle spillet var det iallefall en del spilleførere som mistet kontrollen i dette givet, der trumfen satt skjevt.

Hele givet var dette:
 

Pen variant av Ørjan Olsen på lag Torgersen.

 



_________________________________________________________________

1st Winter Games Monaco

HJEMMESIDE

___________________________________________________
 
Bridge er også mye tilfeldigheter og element av flaks/uflaks er en vesentlig del. Dette spillet svingte 17/18 IMP i syv av de åtte 16-delsfinalene. Når sparkappen ikke gikk, var det om å ha den på den hånda hvor ruterkongen skulle spille ut. Det kunne jo fint vært motsatt av dette?

Et av helgas mest interessante spill

var dette:

På mitt bord havna NS i 4hj i syd og jeg valgte hjerterkongen i utspill. Den fikk jeg for, mens den neste ble stukket. Så kom de tre høyeste kløverne og nå måtte jeg holde meg unna å trumfe. Det samme måtte jeg på åtteren og toeren også. Ingen heksekunst, fordi dette er gjenkjenning. Når en sitter med den høyeste trumfen i motspill, er det om å gjøre å få spilt den på en slik måte at den drar to av motparten sine. Bordet kunne aldri få kastet mer enn tre spar og satt igjen med Dxx. Jeg kom inn på sparesset. DA tok jeg for hjerter knekt og makker tok beita med sparknekten.

Ann Karin Fuglestad spilte 4hj og fikk kløver ut. Den burde hun stukket med kongen på hånda og så spilt spar konge. Etter esset kan ikke vest spille hjerter fordi den dukkes lett, neste stikkes og så tas sparstjelinga. Etter sparesset spiller derfor vest ruter tilbake.  Den stjeles i bordet fulgt av en liten hjerter fra hver hånd. Vest må spille mer ruter til stjeling og nå har bordet bare to stykker igjen. Det går fint fordi sparen stjeles i posisjonen under:

Du ser sikkert at vest kan ikke få mer enn hjerterstikket sitt. Stjeler han over og spiller enda en ruter, kan den stjeles i bordet, hjerter til esset tar ut trumfen og nå er kløveresset inntak. Stjeler vest ikke over i posisjonen over, tas hjerteresset og bordet spilles inn på kløveresset for å pumpe i vei med spar.

Ann Karin stakk derimot med kløveresset i stikk en. Da kunne ikke hun velge denne planen fordi bordet ville bli uten inntak til slutt. Hun spilte derfor spar til kongen og vest sitt ess. Nå kom det ruter og bordet var i ferd med å drepes. Ann Karin fortsatte med hjerteresset og mer hjerter for å håpe at den som kom inn hadde bare to. (I praksis KD dobbel). Vest kunne ta for sin tredje og spilte det som så ut som en safe ruter for å ta vekk den trettende trumfen. Nå kom fru Fuglestad tilbake og tok tre kløverstikk. Slik ser det ut før den siste:


Kløver åtte og bort med en spar. Øst sliter mildt sagt. Vest skulle i stedet for å spille sin andre ruter, fortsatt i spar. Da hadde skvisen bltt drept og motparten fått et andre sparstikk.



Jeg gjentar nå kortene og Boye i øst skal spille ut etter meldingsforløpet over. 1hj viser spar, mens jeg er ikke sikker på hva 1sp betyr. I min verden burde det vise spar selv om nord har fortalt om minst fire tasser. Fargenmelding bak i motpartens farge er som regel naturlig. 1NT forteller om 13-16 siden de åpner med 8-12 i disse sonene. 4hj var ingen undermelding, men det er ikke første gangen det er meldt harde utganger i lagbridge.

Jeg er 99% sikker på at det er beit med hjerter ut sånn som det gikk på vårt bord. Øst visste på en måte at ruterkongen var i syd siden han hadde meldt 1NT. Derfor startet Boye med ruter dame (!). Helge Stornes la liten uten å tenke noe særlig over det og nå blødde han. Espen i vest kom inn på sparkongen i stikk to og spilte en lilten ruter tilbake. Det er mulig det går an å stjele den i bordet og så prøve å gjøre syd til hovedhånd med å stjele også den tredje ruteren. Altså en reverse dummy uten å blil trumfmatt. I praksis slapp Helge ruteren og Boye vant med esset for en beit.

Stakkar søvnig som blir utsatt for sånne motspill.

________________________________________________________

Øl i bagasjen - del 2

Det er mange som har kommentert at det ikke er lurt å legge to burker med øl i kofferten når en skal på fly. "Det er da ikke SÅ mye dyrere på østlandet enn i Kristiansand, Snurr?". For de som ikke har lest, kan jeg fortelle at tøyet mitt var rimelig innsausa av humlebrygg da jeg kom til Gardemoen og PC svømte i øl. Jeg  bekjenner min brøde og innrømmer at det ikke var lurt, men sånn er det når en pakker kofferten på kjøkkenet. At PC'en ikke ble med i håndveska tar jeg i ettertid kraftig selvkritkk på.

PC'en min har altså tatt natta på grunn av fukt og kortslutning da jeg satte i laderen. Jeg strena bort til "Baggasjeavdelingen" på Kjevik da jeg landet og var klar til å fyre løs hvor hardt de behandlet bagasjen og så for meg ny laptop. Fruen bak disken sa følgende: "Åj - åj! Har du hatt flytende ting i en koffert du har sendt. Det er strengt forbudt. Hvis det rant ut fra din koffert og andre sin bagasje ble ødelagt, er du erstatningspliktig. Jeg skal være grei med deg og ikke si det til noen. Var det noe mer du ville?"

"Neida", sa jeg, "Det er sånt som fort skjer. Ha en fortsatt fin kveld."

 

Hauge suveren i 1.divisjon

Hordaland ledet klart etter første helg, men et av ankerparene, Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen, har vært i Monaco og spilt Winter Games. Da ble lag Hauge for sterke og til slutt var det ingen tvil. Gratulerer til Charlsen på andreplass og Østfold(Thoresen) på tredje.

Denne gangen var det liten tvil om hvem som var best i 2.divisjon og det ryddes plass til Buskerud (Smith), Oslo (Lillevik) og Oslo (Fordstad). Jeg sa til Vidar Smith at han neppe fikk så mye poeng i 2.divisjon om to år, men det ville han ikke være med på.

Det kommer spill ut over i uka og er det noen som har fine ting å komme med, står mailadressen oppe til høyre.

RESULTATER

 

2.divisjon A

2.divisjon B

2.divisjon C



________________________________________________________________

   

Hva mener du om dette?

 Vi har hatt en til tider opphetet diskusjon om juks og etikk. På fredag var det en debatt i Letohallen om emnet og jeg håper noen kan skrive et lite referat fra hva som kom fram der.  Noen har antydet at jeg er naiv når jeg sier at jeg tror det er minimalt med juks i norsk bridge. I alle fall på den måten for de store gutta er anklaget for.

Derfor hilser jeg debatten om etikk velkommen. Når jeg sier etikk, så er jeg ikke helt sikker på hva jeg mener. Mitt ønske er at resultatlistene skal gjenspeile det aktuelle styrkeforholdene mellom deltakerne og hvis det skjer "uhell", skal hver av oss bruke et skjønn for å se om vi skal kreve de stikkene som lovene gir oss. Et eksempel var da Tor Helness mista kløveresset sitt på bordet i Nationals i fjor. Det var ikke noe "slip of mind", men rett og slett et uhell der et kort hang fast i et annet. Lovene er krystallklare og krever at esset skal ligge som straffekort.

Min mening er at hvis kløveresset var av vesentlig betydning for makker å se, så er det ok å la det ligge. Var det helt uvesentlig for utfallet av spillet, bør den uheldige få ta det opp. Om det så skulle føre til at en går beit i en slem en kunne vunnet med dette stikket, Om jeg klarer å etterleve dette i kampens hete i framtiden, vet jeg ikke. Jeg håper.


Her satt Boye Brogeland vest og Espen Lindqvist øst. NS var lag Våge, men jeg vet ikke hvem som satt hvor. Det spiller ingen  rolle, for jeg er ikke ute etter å korsfeste noen. Målet er å starte en debatt om hvor grensene går.

NS spilte 3NT. Spillet i seg selv er rimelig uinteressant, fordi det er ikke mulig å vinne mer enn åtte stikk. Nesten uansett motspill. Spillefører var inne i bordet på kløveresset og spilte sparkongen. Syd kasta et kort. Boye stakk og spilte spar fem opp igjen. 

Det som skjedde nå var at spillefører ba om "åtte" fra bordet, men Espen i øst hørte "opp". Han fulgte på med sin femmer under åtteren og nå sto plutselilg 3NT med 2 + 2 + 4 + 1 = 9.

Bridgelovene er krystallklare. Det er den enkelte spiller sitt ansvar å høre godt og se hva som spilles fra motparten. Espen burde selvsagt tatt seg en pause og spurt "Hva sa du?" hvis han var i tvil. Når vi spiller mange spill over flere dager, kan slike ting skje den beste. Jeg spurte Espen om han var ukonsentrert eller hadde fokus andre steder. Det sa han nei til og han hørte rett og slett feil.

Mitt spørsmål i etikkdebatten er følgende:

Bør syd si at øst kan få ta opp det spilte kortet fordi han opplagt hørte feil eller bør Espen ta sin straff for denne type uhell? Vil vi ha slike stikk og vil vi vinne denne kontrakten?


Jeg hører mer enn gjerne fra dere.

Jeg kunne ikke fått flere

Når jeg skriver om slike spill som dette så er det ikke for å henge ut motparten som har gjort en feil. Vi som drar på årene og ikke har de aller største ambisjonene lenger, håper jeg har evnen både til å smile av våre egne og motparten sine misser. Her måtte motparten gjøre tre grove feilvurderinger for at jeg skulle vinne kontrakten. En i utspillet og to fra nord etterpå. Den tredje feilen hang helt sikkert sammen med den andre.

 

Vest Nord Øst Syd                                                         
      1ru                        
pass 1hj 1sp 4hj                        
4sp dobl pass pass                        
pass                              

  
Det er sikkert noe å si til meldingsforløpet, men jeg satt øst og skulle spille 4sp. Syd ville ikke åpne hjerteren, så han starta litt uheldig med ruter ess. Makker la syveren og i neste stikk røffa jeg hjerteresset. Kløver til esset og spar knekten derfra. Alle drar på smilebåndet når nord dekka, men husk at han vet ikke at makker ikke har EK i ruter. Jeg kan fint ha EDxxx i spar og siden bordet er uten inntak, ser det ut som spar ti vil gi stikk:

Du skjønner hva som skjedde i spar og det ble kongelig begravelse. Inne på spar ess prøvde syd å gi makker en ruterstjelling. Jeg stakk med damen og nå var nord så svett at han stjal med spar 5 selv om han hadde en ruter (!). Han oppdaga fadesen sånn at det ikke ble revoke, men spar fem ble nå straffekort. 

Da kunne jeg spille spar ni. Nord kunne ikke dekke og holde meg borte fra bordet på grunn av straffekortet. Jeg rakk akkurat å spille kløver mot damen, godspille den trettende og vips sto det ti stikk og +590. 

________________________________________________________________

Fint av damelandslaget

Her kunne Ann Karin Fuglestad og Marianne funnet en 7kl som få andre hadde vært i. (Redigert søndag kveld. De stoppa fint i 6kl med kontroll, men hadde funnert storeslemmen hvis den var der)

EKD983
-
K4
D10954

6
E653
E652
E862

Vest Nord Øst Syd                                                                    
      1ru                      
1hj 2hj pass 2sp                      
pass 3kl pass 4kl                      
pass 5hj pass 6kl                      
pass                            

 

Legg merke til Ann Karin åpner med 1ru for tidlig å kunne vise fargene sine. 2hj viser seks spar, svak eller utgangskrav. 3kl er naturlig og 4kl støtte. 5hj spør etter ess, men ber makker se bort fra hjerteresset. 6kl viser to ess uten kløverdamen.

Minoressene og kløvekongen, 10 hp, ville vært nok for en glimrende storeslem.

_____________________________________________________

 

Seriemesterskapet i helga

Jeg har hatt PC kræsj og det er SAS sin feil! Denne gangen skulle jeg ta med meg litt ekstra tøy og de røde joggeskoene, så derfor sendte jeg bagasjen. Uheldigvis hadde jeg to bokser med øl liggende i kjøleskapet og de la jeg i kofferten. Framme på hotellet merka jeg at det rant en gulaktig veske ut fra lokket og en kjent sødme bredte seg. Den ene boksen var inntrøkt og det var INNE i kofferten. En kan bare tenke seg hvordan den har vært behandlet. Det rant like mye fra PC og da jeg satte laderen i støpslet, mørkla jeg hele korridoren min på Comfort Gardemoen. Lukter jeg øl i morgen, er det fordi tøyet ble innsausa og ikke fordi jeg har roa nervene på morgenkvisten. Jeg håper å få ordna ny til i morgen, men skriver dette fra mobilen. Bare fram til nå har jeg brukt et kvarter. Jeg mangler det meste av redigeringsmuligheter, så du får kopieren lenken under inntil videre. Ellers regner jeg med Nils har klikkbare ting på sin side. RESULTATER LIVE: http://www.bridge.no/Turneringer/Seriemesterskapet/2015-16/Oppsett-SM-2015-16/Resultat-kampoppsett Du kan også klikke GAMLE RESULTATER i menyen til høyre ___________________________________________

Det er vel ikke 1.april enda?

men denne linken fikk jeg i dag fra Baard Olav Aasan. (Trykk på bildet for å lese artikkelen)

I Thailand straffes kanskje utspill utenfor tur med flere tusen bath i bot? Hvis vi tenker på spillet der Nord benyttet seg av UI når makker ikke alerterte 2ru, skal han være glad for at det skjedde i Norge. Andre steder hadde det vel blitt ubetinget straff?

_____________________________________________________

En appell fra 3.divisjon

Dette spillet har jeg fått av Anders Kristensen og han spør om noen kommentarer. Jeg vet ikke hvilke spillere som var involvert og det spiller heller ingen rolle. Det er noen formelle ting omkring tidspunkt for tilkalling av TD, men det regner jeg med er i orden. I alle fall er det ikke noe å ta opp her.



Du skjønner sikkert hva som har skjedd. Syd har glemt at makkers 2ru viste en svak hånd med hjerter. Øst-Vest gikk en beit i 6kl etter å ha bommet kløveren. Dommen på spillet var kontrakten ble flyttet tilbake til 4rux med 1700 i beit for begge sider.

Jeg har følgende kommentarer og spørsmål.

  • NS har ingenting å komme med. Syd har gjort noe av det mest alvorlige som finnes, nemlig å glemme å alertere en kunstig melding fra makker. Ikke nok med det, så har nord benyttet seg av makkers manglende alert. Han kan vel strengt tatt ikke ta ut 2ru en gang når han har dobbel ruter og makker har bedt om å spille med ruter som trumf. Uttaket i 4hj over 4ru er enda verre. Når han meldte 2hj har han i alle fall vist hånda si.

    4rux med tre stikk er opplagt for NS.
     
  • Er det mulig å endre kontrakten til 2rux? 2ru var sånn sett den siste lovlige meldingen og hadde nord passet ville det blitt sluttkontrakten.
     
  • Jeg stiller meg et spørsmål om ØV også skal få spille mot 4rux. De tok en sjanse når de meldte 6kl og hadde den gått hjem, ville spillet sannsynligvis ikke blitt protestert på. Hva nå om ØV hadde hoppet til 7kl, en kontrakt som aldri kan vinnes. Skulle de fremdeles få endret kontrakten til 4rux, ikke minst med tanke på at 7kl med hjemgang ville vært mer enn 1700 i 4rux.

    Er dette pose og sekk for ØV eller har en "alle" rettigheter når motparten har glemt å alertere?

 

Fint om en av våre dyktige TD'er kan kommentere.

_____________________________________________________________