Introduksjon av Ruter

I fjor vinter inngikk NBF avtale om anskaffelse av Ruter – det mest komplette verktøy internasjonalt for turneringsadministrasjon i bridge. Siden den gang har vi arbeidet med norsk tilpasning og oversettelse etc. Brukerveiledninger er foreløpig på engelsk og svensk, men kommer på norsk i løpet av første halvår 2011. De mest grunnleggende funksjonene prioriteres fra start. I dag får samtlige klubber som er tilsluttet Norsk Bridgeforbund lisensinformasjon og tilgang til det nye regnskapsprogrammet.

Introduksjon av Ruter

Dette er for NBF en betydelig satsing og det er første gang vi kan tilby en slik service på turneringsområdet. Forbundet dekker alle kostnadene i denne sammenheng, inklusive årlige oppdateringer, videreutvikling og support.

Ruter er utviklet av Tomas Brenning Data AB og anvendes av flere europeiske forbund samt WBF som alle har gjensidig glede av forbedringer som gjøres. Gjennom dette samarbeidet vil vi også få muligheter til å utvide forbundets turneringstilbud. Sist weekend ble det arrangert kurs for ”superbrukere” av Ruter på Ullevål. Opplæring for klubbene er viktig og det vil bli arrangert flere brukerkurs rundt om i landet i løpet av året. I tillegg vil Ruter være et sentralt tema på NBFs Organisasjonsdager på Gardermoen 21. og 22. mai.

Vi gjør oppmerksom på at en del funksjonalitet tilknyttet Ruter ikke er på plass ved lansering. Det gjelder i første rekke publisering av resultater på bridge.no, rapportering av mesterpoeng samt import av påmeldingslister. Dette arbeider vi med, og vil ha det på plass i løpet av våren.

Enegen ”portal” for Ruter er under oppbygging her. Det vil skje en fortløpende utvikling med publisering av nyheter, informasjon og brukerveiledninger. Det vil også bli et eget brukerforum når diskusjonsforum snarlig lanseres på bridge.no.

Vi håper klubbene får glede og nytte av Ruter!