Gratulerer med VM-gull!

Gratulerer Nederland med seier i Bermuda Bowl, Frankrike med seier i Venice Cup og D'Orsi Senior Bowl og Israels juniorer som vant Transnationals.

VM ble avsluttet lørdag med de to siste sesjonene av Bermuda Bowl og VM Transnationals. Det ble en meget populær seier av hjemmenasjonen Nederland i den gjeveste klassen Bermuda Bowl. De "norske" lagene i Transnationals ble slått ut i de innledende fasene av cupspillet. Boye Brogeland på lag Angelini holdt lengst, men ble slått ut i kvartfinalen.

Gratulerer med VM-gull!

Finalene i VM for nasjonslag i Nederland startet torsdag. Hjemmenasjonen gikk til finale i Bermuda Bowl etter at de slo ut Italia i semifinalen. Alle de nordiske lagene ble slått ut i kvartfinalene.

I VM Transnationals er en nå inne i avslutningen av grunnspillet. Av lagene med norsk tilknytning så er det Angelini, med Boye Brogeland på laget, og Blund, som består av Per Erik Austberg, Jan Tore Berg, Børre Lund og Arild Rasmussen, som hevder seg blant de beste.

Geir Helgemo fikk IBPA prisen The Rose Cliff Declarer Play of the Year (s. 13) for 2011. Spillet ble rapportert av GeO Tislevoll etter at Erlend Skjetne (redaktør for Norsk Bridge) skrev om spillet først på sin blogg.

VM i Veldhoven, Nederland pågår i tirsrommet 15.-29. oktober. Det er 22 deltakere i hver av de tre klassene; Bermuda Bowl (åpen klasse), Venice Cup (dameklassen) og d'Orsi Cup (veteranklassen). VM Transnationals (lag kan bestå av spillere fra forskjellige nasjoner) begynner i dag. Det er over 150 lag påmeldt. 8 av disse med minst en norsk spiller.

I grunnspillet i hver klasse ble det spilt enkel serie med 21 runder der alle møter alle. De åtte beste lagene gikk videre til sluttspillet, hvor det er rent utslag med kvartfinaler, semifinaler og finale/bronsefinale. Slik ble sluttresultatene i kampene til våre nordiske naboer i kvartfinalene i VM.

Bermuda Bowl:

USA 2 - Sverige 213 - 171,3 IMP

Nederland - Island 233 - 142 IMP

Venice Cup:

England - Sverige 226 - 168 IMP

d´Orsi Senior Bowl:

USA 1 - Danmark 242 - 220,5 IMP

Norge er desssverre ikke kvalifisert til deltakelse i noen av klassene, men Geir Olav Tislevoll (GeO) deltok for New Zealand i åpen klasse. New Zealand ble nr. 10 (og utslått) etter stortap mot Sverige i siste kamp. GeO spilte ikke denne kampen, men han og hans makker ble nr. 12 på butleren for Round Robin.

Den offisielle mesterskapssiden med mye informasjon, resultater og bulletiner med mer finner du her: http://www.worldbridge.org/tourn/Veldhoven.11/Veldhoven.htm.

Det er også en bra hjemmeside om mesterskapet der vi bla kan se  live webcams fra spillelokalet og Plaza, og ett fra bordet som blir overført på BBO og Vugraph. Linken er: http://www.wkbridge2011.nl/en.

Mandag 24. oktober begynner Transnationals. Der er det mange nordmenn som skal delta. Det blir spennende å følge med.