Bra deltakelse på U15-samling

Norsk Bridgeforbund arrangerte helga 6.-8.februar ei samling for unge bridgespillere i alderen 9-15 år på Algarheim i nærheten av Jessheim.
Bra deltakelse på U15-samling

 

Totalt 20 deltakere fra Senja i nord til Kristiansand i sør var med på samlinga, og alle så ut til å ha det svært gøy med bridge og andre morsomme aktiviteter. Lars Erik Eide og Kristian B. Ellingsen var ansvarlige for opplegget og gjennomføringa av samlinga, og fikk dessuten god hjelp av Vegard Brekke.

Målet med samlinga var todelt. For det første er det viktig at de unge spillerne har en arena der de får møte andre på samme alder som de kan spille med og mot. Dette kan forhåpentligvis motivere til videre satsing på bridgen og samtidig stimulere til at hver enkelt får med seg flere jevngamle på sitt hjemsted.

I tillegg var samlinga en gyllen mulighet til å observere aktuelle kandidater til sommerens EM i Tromsø. I det mesterskapet skal Norge for første gang stille lag i den såkalte kids-klassen, en egen klasse for spillere under 15 år.

I løpet av helga sto ulike turneringsformer som par, lag og imp på programmet, og deltakerne fikk sjansen til å spille med nye makkere i hver turnering. Mellom turneringene ble det tid til andre aktiviteter. I lokalene vi benyttet var det blant annet et fritidsrom med biljard, airhockey og dart som det var populært å benytte seg av.

Måltidene er også en sentral del av det å være på leir, og blant høydepunktene var denne gang servering av pizza fra Peppes og bursdagskake.

Det så ut til at deltakerne likte seg svært godt på samlinga, og vi håper at alle ønsker å delta på årets juniorleir som finner sted i Tromsø 12.-17.juli. Da vil også spillere i aldersgruppa 16-25 år bli invitert.

 

Foto: Stig Dybdahl