KM par Rogaland

LIVE RESULTATER

Det stiller småfine 34 par til start. Jeg vet ikke hvor mange plasser Rogaland har i årets finale, men uansett vil det være hard kamp utover dagen. Nå klokka 11.00 tipper jeg damelandslagets Torild Heskje med makker John Helge Herland som vinnere. Rune og Silla, samt Tonje og Boye vil helt sikkert være der oppe. Lise og Åse kanskje?

____________________________________________________________

1820

Nå høres det kanskje ut som jeg skal komme men historisk utgreiing om noe som skjedde for nesten to hundre år siden, men det handler om bridge. Før du ser på bildet under, kan du prøve å finne ut hva scoren 1820 er?

Jo, 6sp redobla med et overstikk. Denne storeslemmen hadde Zia lett meldt om makker hadde valgt 3sp i stedet for 4sp. Da hadde han fått plass til 5kl som Exclusion Blackwood, men nå kunne han ikke vite hvilket ess som mangler. Nå var oddsen for dårlig til å gjette på at det var kløveresset som manglet (to muligheter mot en  for at det ikke er). Zia ble reddet av gong-gongen når øst dobla for å få kløver ut..

Ganske morsomt å være i 6sp xx og du vet at det står tretten stikk før utspillet. Zia kunne meldt 7sp, men det er mindre score enn 6spxx med et overstikk.
_______________________________________________________________
 

Trener til EM

Det er bra at landslagsparene trener til EM. I helga spiller Thomas og Hoffa lagturnering i Polen for De Botton. De fire beste få være med i semfinalen i morgen. I skrivende stund ligger De Bottonet stykke bak 4.plassen og det er bare en kamp igjen.

BUTLER

_____________________

Det gror, det gror

Av Leif Erik Hoel-Stabell

Gjermund Rekstad og NBF med Kristian Ellingsen og Tulla Lybæk i spissen har hatt et bridgeopplegg på Huseby barneskole hvor Gjermund jobber. Ungene liker tydeligvis bridge og dermed dukket 12-åringene Amelia, Synne, Martin og Harald opp i Spiren 9. mars.  
 
Opplæringen må ha vært en suksess. Amelia gikk like gjerne hen og vant sin første klubbkveld etter å ha drasset rundt på Kristoffer Hegge hele kvelden! Ungene likte seg godt og beviste at man ikke må være pensjonist for å spille live bridge på en ukedag.  
 
Fire fremadstormende bridgespillere der altså. Atmosfæren den kvelden fikk også en vitamininnsprøytning. Alle satte pris på å ha den yngre garde tilstede

 


Martin


Synne


Harald


Amelia

En kan da ikke tulle med alt?

Mine aprilspøker er dårlige, men hvis dette er en spøk synes jeg noen har bommet. Det opplyses at bridgewinners.com er stengt som følge av klager fra en eller flere av partene i juksesaken og fra personer som er utestengt fra sida. Det sies at det er en domstol i Florida som står bak vedtaket.

Er dette tull, synes jeg at noen går over streken. På den ene siden oppleves det sikkert alvorlig for de anklagede å bli profilert på denne sida, men ytringsfriheten beskytter vår mulighet til å uttrykke meninger i offentlighet. En kødder ikke med ytringsfriheten.

Ytringsfriheten har sine begrensinger i  min verden, og det hviler et ansvar på de som drifter sida å kunne eksludere personer som overskrider grenser. Så langt jeg har sett, har bridgewinners.com på en god måte sluppet til meninger for og mot, samtidige som de har tatt ansvar for å holde en viss "standard" over innlegg og kommentarer.
_______________________________________________________

Nytt landslagspar

Thomas Charlsen har dessverre måtte melde forfall til sommerens EM, så i hans sted har kaptein Christian Vennerød tatt ut meg som makker til Thor Erik Hoftaniska. Jeg takker for tilliten, men ser for meg at at det kan bli ti dager med nervetabletter og søvnløse netter i Budapest.


Klarer de å samarbeide?
____________________________________________________________________