Drømmelaget

Bare et par dager før påmeldingsfristen var ute ble det bestemt at Arvid Måkestad, Knut Kaupang og ekteparet Øystein og Sanssel Sæterdal skulle være med i NM for klubblag.

- Vi kan vel være med en runde eller to, mente Arvid. Så langt har de kommet seg til 6. runde i årets utgave av NM. Bare Ski BK2 med 1. divisjonsspillerne Jonny Hansen, Siv Thoresen, Jo-Arne Ovesen og Bjørnar Halderaker står igjen som hinder for en eventuell finaleplass på Sortland.

Les mer om laget fra Odda som er i 6. runde mot alle odds.

Drømmelaget

Tilfeldig at de ble med i årets NM 

Til vanlig frister de tilværelsen i 3. og 4. divisjon. Knut Kaupang og Arvid Måkestad rykket ned til 4. divisjon etter mange år i den tredje divisjonen. Øystein og Sanssel Sæterdal havnet nok en gang rett utenfor muligheten til opprykk i år igjen. For dem selv er årets innsats en smule overraskende.

     
   
     


- Vi har aldri kommet lenger enn til 3 runde før sier Arvid. Men som regel har vi blitt utslått i 1. eller andre runde. I tidligere år var det mange lokale lag med, slik at reiseveien til de tidlige rundene var av akseptabel lengde. 

- Etter hvert som deltagelsen sank måtte vi helt til Haugesund på en to timers biltur for å møte gode lag og bli utslått i første runde forteller Knut Kaupang. To ganger var han med og reiste til Sveio og møtte det gode Sveiolaget med landslagsspiller Tone Torkelsen i spissen for å bli utslått. Det gjorde at interessen for NM ble lavere, og faktisk er det 3 år siden sist gang de deltok.

På spørsmål om de tror på finaleplass kommer det et rungende ja fra kaptein Sanssel. De andre skoggerler og mener det blir vanskelig mot Ski laget med 1. divisjonsspillere. 

- Bare Bjørn Halderaker har jo flere mesterpoeng enn oss 4 tilsammen, sier Øystein Sæterdal. Han kan fortelle at Sanssel før NM begynte hadde ruternålen med krans... I løpet av de 5 rundene så langt har hun sanket inn 9 forbundspoeng og økt formidabelt.
 (10. februar rundet hun hjerternåla - ny nål kommer i posten til Odda BK. Red.).

Sanssel har spilt bridge siden 25. november 2005. Som fersk bridgespiller gjorde hun seg kraftig bemerket i kretsen ved å ta innersvingen på rutinerte Geir Mogren fra Kvinnherad. Etter å ha åpnet med 1 hjerter som vist minst 5 i sorten skulle hun spille hjem 3 hjerter. 

- Øystein hadde lært meg at det var viktig å få hjem kontrakten, men at overstikk også var viktig, sier Sanssell. 

- Etter utspillet kom det ned 5 korts hjerter med dame knekt i spissen. Selv hadde Sanssell essen tynt femte. Inne på hånden spilte hun i andre stikk liten hjerter. Mogren hadde kongen dobbel bak essen, og som den gode spiller han er «visste» han jo nå at makker hadde essen singel og la derfor liten. Stort ble sjokket når nybegynner Sanssell med den største selvfølge spilte trumf til essen og endte opp med ett stikk mer enn salen. Resten av bordet brølte av latter, mens Mogren satt betuttet tilbake.

I år har de vært heldige med trekningen synes de. To korte turer til Husnes og en tur til Os ved Bergen har vært bortekampene. Når de ble gjort oppmerksom på at 6. rundetrekningen var åpen og at du kunne møte alle de andre lagene ble de litt bleke. Arvid har flyskrekk og så med gru på en eventuell bortekampen i Nord-Norge. Det hele endte bra med hjemmekamp mot Ski, og de gleder seg til den kampen.

- Vi kan spille med senkede skuldre i trygg forvissning om at vi har kommet lenger enn normalt i NM. Å få spille mot så gode spillere på hjemmebane blir en stor bonus sier Øystein Sæterdal.

Her er Oddas vei til 6 runde i årets NM. Som man kan se var 5. rundeseieren den andre største. Ellers har seirene vært av den knappe sorten med 3, 5 og 6 imps.

  Hjemmelag   Bortelag   IMP   IMP  
  Kvinnherad BK 1   Odda BK 1   63   69  
  Kvinnherad BK 2   Odda BK 1   38   75  
  Odda BK 1   Sauda BK 1   61   58  
  Odda BK 1   Åsane BK 3   80   75  
  Os BK 2   Odda BK 1   65   87  
  Odda BK 1   Ski BK 2   ?   ?