Plassfordeling NM par - oppdatert

Sak angående KM par i Østfold og Follo er behandlet av UTV og antall deltakere i Østerdal er korrigert.

Plassfordeling NM par - oppdatert

Saken om spillene i siste runde i KM par i Østfold og Follo er nå behandlet av Utvalg for Turneringsvirksomhet. Utvalget består av: Sigmund Ivar Bakke (leder), Jonill Storøy og John Helge Herland

Det er et faktum at spillene i den siste runden ikke er gitt på en regulær måte.

Utvalget har, blant annet, vurdert å annulere turneringa eller siste runde, og arrangere på nytt. Dette anser utvalget som håpløse alternativ.
Utvalget har også vurdert å ta fra kretsen plassene i NM par, men anser at det vil være å rette baker for smed - spillerne er en helt uskyldig part.
Utvalget har også vurdert å stryke resultatene fra siste runde, og la resultatet før denne være gjeldende. Men alle har spilt samme spill; utvalget finner det riktig å la de oppnådde resultatene på disse spillene gjelde - alle har uten tvil gjort sitt beste for å spille god bridge.

Sluttresultatet som er publisert er dermed offisielt.

Den som har gitt spillene er tildelt en kraftig reprimande.

I dag har vi også fått beskjed fra kretsleder i NBF Østerdal om at ett av parene i KM par der har deltatt i KM par i nabokretsen, og før spillestart gitt beskjed om at de ikke deltok i NM-kvalifiseringen. Dette er det ikke blitt gitt beskjed om til NBF, og det framkommer heller ikke av resultatlista.

Dette medfører at det er foretatt korreksjon i tildelingen av finaleplasser igjen. Østerdal er redusert fra 21 til 20 par. Buskerud har fått den siste plassen (med 21 par), og Nord-Trøndelag er etter loddtrekning rangert som førstereserve for eventuelle ledige plasser på et senere tidspunkt. (Det vil være aktuelt hvis noen av de som kvalifiseres via NM junior eller parturneringene i EM i Tromsø er forhåndskvalifisert eller sier fra seg plass i NM par.)

Det er viktig at kretsene er påpasselige med å gi beskjed til NBF om deltakere som deltar i KM par, men ikke er med i NM-kvalifiseringen. Det er svært vanskelig å få med seg slike par ved manuell kontroll. Hvis det gis beskjed, unngår man at fordelingsgrunnlaget blir feil.

Plassfordelingen er korrigert.