Norge klare for VM-finale!

20. - 29. august spilles åpent Ungdoms-VM i Opatija, Kroatia. Det står parturnering og lagturnering på programmet, i tillegg til Board-a-match (BAM).

Norge klare for VM-finale!

Følgende norske par deltar i mesterskapet.
Christian Bakke, Bergen Akademsike BK - Harald Eide, BK Hein 46
Tor Eivind Grude, Sømna BK - Kristoffer Hegge, Snåsa BK

Disse fire spillerne spilte på det norske U25-laget som tidligere i sommer tok bronse i Ungdoms-EM i Tromsø.

Vi ønsker spillerne lykke til i mesterskapet!


Se mesterskapssiden for program, resultater og bulletiner.

Lagturneringa startet mandag 24.august. Det helnorske laget med Bakke - Eide og Grude - Hegge gikk til topps i kvalifiseringa som gikk over åtte runder i løpet av to dager, og gikk med det videre til kvartfinale.

Vertslandet Kroatia var motstander i kvartfinalen som ble spilt onsdag 26.august, og Norge vant klart med sifrene 132-64.

I semifinalen torsdag 27.august spilte Norge mot lag Greswe Axon med spillere fra Sverige, Hellas og USA. På laget spilte blant andre det svenske tvillingparet Ola og Mikael Rimstedt som nylig vant parturneringa i klassen U25 i Ungdoms-VM.

Det ble en spennende kamp. Norge tapte det første av tre sett knepent, før de vant det andre settet klart. Før de siste 16 spillene ledet Norge med 30 imp, og hadde med det et godt utgangspunkt.

Motstanderne tok igjen en del av forspranget innledningsvis, men nordmennene dro til slutt i land seieren med sifrene 110-92.  

Norge er dermed klare for finalen, og sikret minst VM-sølv. Gratulerer med innsatsen så langt, og lykke til i finalen! Motstanderlaget i finalen består av spillere fra Sverige, Italia og Argentina.

Finalen kan følges på BBO fra fredag klokka 11.

Parturneringa ble spilt 21. - 23.august. Beste norske resultat sto Christian Bakke for da han ble nummer 14 sammen med sin danske makker Signe Buus Thomsen i U25-klassen. 

Det var sterk nordisk innsats da det svenske tvillingparet Ola og Mikael Rimstedt gikk til topps i klassen U25, mens Christian Lahrmann og Søren Bune fra Danmark vant U15-klassen.