Hege Falster tildelt NBFs Fortjenstmerke

Hege Falster ble denne uken tildelt NBFs Fortjenstmerke av generalsekretær Allan Livgård.

Hege Falster tildelt NBFs Fortjenstmerke

Generalsekretær Allan Livgård tale i forbindelse med overrekkelsen:
"Det er en stor glede for meg å være her på vegne av styret i NBF for å dele ut en av NBFs viktigste æresbevisninger, nemlig NBFs Fortjenstmerke. Kriteriene for tildeling av NBFs fortjenstmerke er:

Medlemmet må ha nedlagt en bemerkelsesverdig innsats i klubb- og/eller kretsadministrasjon, eller på annen måte ha utmerket seg slik at det naturlig settes likhetstegn mellom vedkommende og bridge generelt. 
 
Hege har med noen få avbrudd vært formann i Blommenholm BK siden 70-tallet inntil hun for kort tid siden har måttet trekke seg på grunn av sykdom. Jeg synes måten hun har vært formann på beskrives så godt i søknaden om fortjenstmerket fra klubbstyret:
«Da jeg og min mann meldte oss inn i Blommenholm BK på 70-tallet var det Hege som tok imot oss med åpne armer, og gjorde alt for at vi skulle trives. Hun var svært tidlig en pådriver for at vi skulle få en god tilknytning til klubben, og inviterte på hytteturer og sosialbridge for at vi skulle skjønne gleden og verdien av å spille i Blommenholm.»
 
Når vi vet at Hege har gjort det samme i rundt 40 år er det uten tvil en bemerkelsesverdig innsats for sin klubb. 
 
Hege oppfyller egentlig begge «kravene» i kriteriet, for jeg er helt sikker på at det her i Blommenholm BK og i nærmiljøet, settes likhetstegn mellom Hege og bridge generelt. I tillegg til å være klubbformann har hun også gjort en stor innsats for å fremme bridgen som det flotte spillet det er, og rekruttert mange nye medlemmer til Blommenholm. Det er helt klart en av årsakene til at klubben er så stor i dag. 
 
I søknaden var det også referert til et sitat som Heges farfar sa til henne i ung alder, og som jeg tror kanskje har inspirert Hege til å nedlegge så mye innsats for bridgen: «Når du begynner å reise ut i verden er det ikke spørsmål om du spiller bridge, men hvilket system du spiller!»
 
Det er med stor gleder jeg tildeler NBFs Fortjenstmerke til Hege Falster!"


F.v Hege Falster, generalsekretær Allan Livgård og medlem i klubbstyret i Blommenholm BK Hanne Hesselroth.