Boyes kamp mot juks i bridgen

Boye Brogeland og Espen Lindqvist har sammen med to av sine lagkamerater tilbudt seg å gi fra seg tre av sine store seire i USA de siste årene, med den begrunnelse at de mener det siste paret på laget har jukset. 

Boyes kamp mot juks i bridgen

Saken har fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og vår egen blogger Snorre Aalberg har også kommentert i flere innlegg.

Lenker til aktuelle diskusjoner:
Sak på bridgewinners.com om å si fra seg titlene
Snorres innlegg hvor Boye svarer på spørsmål
Snorres siste innlegg om saken - en rakett i mange trinn

NBF har vært i kontakt med Boye og tilbudt vår assistanse, blant annet juridisk og innenfor statistikk. Boye har foreløpig valgt å ikke benytte seg av dette tilbudet.

La det  være helt klart at NBF støtter Boyes kamp mot juksing i bridge, og vi vil fortsette å tilby Boye bistand i tiden fremover. Samtidig er dette en sak som må behandles i de internasjonale bridgeforbundene (WBF/EBL og ACBL), da det er disse som kan utøve sanksjoner mot eventuelle  juksere. 

NBF vil videre behandle dette i helgens styremøte (28. - 30. aug), og vi har allerede blitt enige med de andre nordiske forbundene om at dette blir et tema på det nordiske administrasjonsmøtet neste uke (3. - 4. september).

Samtidig er det viktig å få frem at NBF ikke mistenker at det foregår systematisk juks i norsk bridge.