Annelise Asla til minne

Annelise Asla døde 25. februar. Ved hennes bortgang er en av de fremste representantene for Norsk Bridge gått ut av tiden.

Annelise var født i 1937. Hun vokste opp i en bridgefamilie i Mosjøen og lærte å spille bridge allerede som skoleelev. Samtidig som hun studerte jus, og tok sin juridiske embedseksamen ved universitetet i Oslo  var Annelise også et toneangivende medlem av bridgemiljøet i Akademisk Bridgeklubb. Der deltok hun på linje med gutta i åpen klasse, og oppnådde en rekke sterke resultater i både par og lag.

Annelise var nestleder i NBFs Domskomité i femten år fra denne ble oppretttet i 1997, og konstituert leder i nesten to år (2006-08).

Selv om store deler av hennes bridgekarriere var før 1969,  da mesterpoengene ble innført, oppnådde hun å bli Stormester., og fem ganger opplevde hun å vinne et NM.
Internasjonalt representerte Annelise Norge en rekke ganger, og sammen med søster Rønnaug deltok hun på laget som vant  nordisk mesterskap i 1986.

Som jurist arbeidet Annelise innen offentlig forvaltning, og de siste årene før hun ble pensjonist i en ledende stilling ved Stortingets administrasjon.

Jeg lyser fred over Annelises minne.

Jostein Sørvoll
Annelise Asla til minne