Lørdag: Norge tre ganger på BBO

Lørdag er det klart for nest siste dag av grunnspillet i VM. Norge ligger innenfor topp 8 i både åpen klasse og dameklassen. Avstanden ned til niendeplassen er imidlertid ikke mer betryggende enn at begge lagene trenger ei anstendig avslutning på Round Robin, som grunnspillet gjerne kalles.

Veteranlaget har dessverre hatt ei tung turnering, og ligger som nummer 20 av de 24 lagene før de fem siste kampene.

I dagens første kamp, som starter klokka 04:00, vises de norske lagene både i åpen klasse og dameklassen direkte på BBO. Fra klokka 07:30 kan du følge damenes kamp mot Japan.

Programmet for fredag ser slik ut:

Åpen klasse: Running scores
04:00: Norge - USA 1   BBO
07.30: Norge - India 
10.30: Norge - Singapore

Damer: Running scores
04:00: Norge - USA 1   BBO
07.30:
Norge - Japan   BBO
10.30: Norge - Brasil

Veteran: Running scores
04:00: Norge - Frankrike
07.30: Norge - Irland
10.30: Norge - Hong Kong

Vi krysser fingrene for en god norsk dag i Kina!

Kamprapport: Norge - Nederland (Å)

Det norske laget avsluttet fredagen strålende ved å knuse Nederland i det BBO-overførte oppgjøret. Kampen var lenge jevn, og Nederland var sågar i føringa med 27-13 før de seks siste spillene. Resten av kampen var det spill mot ett mål, og da røyken hadde lagt seg viste resultattavla at Norge hadde vunnet 63-27! Dermed fikk Norge med seg 17,59 VP fra bataljen mot et av de sterkeste lagene i feltet. Det kommer godt med!

I spill 20 fikk Norge 10 IMP inn:

Terje kom i 5 spar etter at Allan hadde meldt 3 kløver, minisplinter (singleton kløver og 4-korts sparstøtte), og syd hadde hoppet inn med 5 ruter. Sett fra Terjes ståsted var det kort vei til slem. Han har de tre høyeste trumfene og vet at det er inmen tapere i minor. Så er spørsmålet om makker har hjelp i hjerter og om det er stikk nok.

Denne gang hadde Allan minimum for 3 ruter og 4-0-sits i trumf gjorde også at nord hadde ett sikkert trumfstikk. Dermed var 5 spar mer enn høyt nok.

Terje fikk ruter ut til esset. I et spill som dette er det viktig å ikke røre trumfen før man har fått tak i nok stikk. Her er det behov for å stjele kløvertaperne i bordet!

Spillefører kastet en hjerter på ruter ess, og fortsatte med kløver til esset og kløver til stjeling. Nå var det tid for hjerter mot hånda. Syd stakk, og spilte en høy ruter. Terje stjal med sekseren og fortsatte med trumfesset. Kløver til stjeling i bordet ble fulgt av hjerter til kongen og ny kløverstjeling. Nå trumfet Terje en hjerter. Han åtte også få for kongen og dama i trumf føf nord fikk det siste stikket på trumfknekten. Elleve stikk og 650 til Norge.

Ved det andre bordet spilte nederlenderne med sterk kløver. Etter innledninga 1 kløver - 1 ruter gikk Boye inn med 4 ruter i syd:

Det er ei god vurdering å melde 4 ruter i stedet for 5 ruter etter denne inneldninga. I og med at hverken øst eller vest har fått vist noen farger som helst, er det faktisk heller vanskelig å kommme i 4 spar.

Øst kunne få et par kløverstjelinger i tillegg til at forsvaret måtte få for minoressene, men så lenge spillefører ikke tar finessen idet øst spiller hjerter mens han ennå har trumf igjen, blir det ikke mer enn ei beit. 200 ut var billig moro i forhold til 650 ved det andre bordet. 10 IMP til Norge.

Spill 29 var et av spillene som bidro til den norske snuoperasjonen da Allan Livgård fikk hjem 3 grand, mens nederlenderen ved det andre bordet gikk beit:

Etter nords kløveråpning spilte syd ut kløver 8 (svensk fordeling), som gikk via kongen i nord til spilleførers ess. Fortsettelsen var en hjerter til dama og kongen. Nord fortsatte med kløver 10, og syd avblokkerte knekten under esset. Allan tok for ruter ess før hjerter ess og hjerter til tieren fulgte.

På hjerter knekt saket syd spar 2 og nord spar 5. Allan måtte nå velge om han skulle spille på ruterfinessen, som jo er teoretisk beste fargebehandling om man ser på ruteren isolert sett, eller om han skulle prøve å toppe ut ruter dame i nord. Nords åpning og spillets gang så langt kunne tyde på at ruterdama var i nord.

Etter å ha tenkt seg nøye om stakk Allan ruter knekt med kongen, og dama kom deisende på fra nord. Dermed ble det hele elleve stikk og vunnet utgang. Ved det andre bordet tok nederlenderen finessen etter samme innledning på spillet, og dermed ble det beit. 11 IMP til Norge.

I nest siste spill åpnet Bob Drijver med 2 kløver i nord mot Allan og Terje. Åpninga var tvetydig, og viste enten svake 2 i ruter eller sterke kort. Allan doblet, og da Terje frivillig meldte hjerter, hoppet Allan til utgang. Det satt nokså gunstig, og dermed var det ikke no problem å få hjem utgangen.

Det satt nokså gunstig, og dermed var det ikke noe problem å få hjem utgangen. Etter kløverutspill fikk Terje sågar elleve stikk. Han stakk og trakk ut trumfen i to runder. Så fulgte to høye kløver med ruteravkast fulgt av kløver til stjeling.

Med den siste kløveren godspilt kunne bordet spilles inn i trumf, og nok en ruter kunne sakes på det siste kløverstikket. Etter å ha fått spilt spar til kongen var det bare å gi bort ett sparstikk før hpndas siste spar kunne trumfes i bordet.

Ved det andre bordet fikk øst-vest det vanskelig etter at Boye åpnet med 2 ruter i syd:

Det er en multivariant som kan inneholde 5-kortsfarge i major utenfor sonen. Den normale styrken er 0-7 honnørpoeng, men denne gang hadde Boye valgt å åpne med 8 honnørpoeng. Det var ikke direkte urimelig å melde inn 3 kløver i øst over 2 hjerter (pass/korriger) fra nord, men litt skummelt med den gode hjerterfarga på si. At vest passet 3 kløver etter denne innledninga var det ikke noe å si på.

3 kløver gikk hjem, men Norge vant 8 IMP etter denne utgangssvingen.

Å hente så mange vinnerpoeng mot Nederland er sterkt av det norske laget, og ikke minst er det gull verdt i jakten på sluttspillsplass. Vi får håpe den gode trenden fortsetter. I første kamp i morgen er lederlaget USA 1 motstander, og du kan følge kampen direkte på BBO.

Mer VM-stoff

Jeg håper du har glede av å følge VM for nasjonslag her på Norsk Bridgeforbunds Mesterskapsblogg. Takket være at det overføres hele tolv kamper fra hver runde direkte på BBO har vi fått sjansen til å følge norske lag i de aller fleste rundene.

For de som ønsker mer VM-stoff skal jeg her komme med noen tips.

  • GeOs blogg
    GeO Tislevoll spiller Bermuda Bowl for New Zealand. Laget fikk en tung start på årets VM-turnering, men har spilt seg helt opp til tiendeplass. Med full klaff i avslutninga kan avansement være mulig. GeO kommer med oppdateringer på sin blogg hos Norsk Bridgeforbund.
  • Nils Kvangravens blogg
    Vår egen Nils Kvangraven, som spiller på Norges lag i åpen klasse, kommer også med oppdateringer på sin blogg innimellom spillinga i Wuhan.
  • Mesterskapsside hos Bridge i Norge med daglig VM-spalte
    Erlend Skjetne og undertegnede samarbeider om å publisere ei daglig oppdatering med spill fra VM på nettsidene til Bridge i Norge. Du finner lenke til dagens spalte under resultatene for den aktuelle dagen.
  • Bulletiner fra World Bridge Federation
    Hver dag gis det ut en fyldig bulletin i VM-byen med resultatoppdateringer, kampreferater og interessante spill. Bulletinen for neste dag publiseres rundt klokka 15.
    Bulletin 7 (lørdag 21.september)

Forhåpentligvis finner du noe av interesse. God fornøyelse!

 

Resultater etter VM-dag 6

Den sjette dagen av VM ble temmelig god sett med norske øyne. Laget i åpen klasse er tilbake innenfor topp 8 etter to storseire og et knepent tap mot Italia. Damene startet dagen med stortap mot Russland, men reiste seg og kom tilbake med to storseire mot Danmark og Trinidad og Tobago. Veteranlaget tapte to kamper og vant en.

Dagens resultater i åpen klasse:
Norge - Marokko 19,52 - 0,48  (IMP-score: 76 - 22)
Norge - Italia 8,52 - 11,48  (IMP-score: 18 - 23)
Norge - Nederland 17,59 - 2,41 (IMP-score: 63 - 27)

En titt på hvordan Norge ligger an når det gjelder mitt skjema til å nå sluttspill:

Runde Motstander Forventet plassering Budsjetterte poeng Antall VP til Norge +/-
16 Russland 9-16 13,5 3,74 -9,76
17 Danmark 9-16 13,5 16,42 +2,92
18 Trinidad og Tobago 17-24 15 17,31 +2,31

Med dagens resultater er Norge dermed 24,65 VP foran mitt skjema til å nå sluttspill (justert etter motstand).

Sett i forhold til forventet snitt som kreves for å gå videre (11,2 VP) er Norge 21,18 VP foran skjema.

Etter en god dag er Norge igjen innenfor topp 8. Per i dag kreves det et snitt på 12,08 VP for å ligge innenfor kvalikgrensa. Norges snitt så langt er 12,38 VP per kamp.

Foreløpig tyder det på at mitt budsjetterte poengkrav på 11,2 VP for å være innenfor topp 8 har vært for snilt. Hva vil kreves for å gå videre til slutt? Det viktigste er uansett at Norge går videre! Avstanden ned til niendeplassen er i øyeblikket på drøyt 8 VP.

Dagens resultater i dameklassen:
Norge - Russland 3,74 - 16,26  (IMP-score: 11- 38)
Norge - Danmark 16,42 - 3,58  (IMP-score: 46 - 18)
Norge - Trinidad og Tobago 17,31 - 2,69  (IMP-score: 58 - 24)

En titt på hvordan Norge ligger an når det gjelder mitt skjema til å nå sluttspill:

Runde Motstander Forventet plassering Budsjetterte poeng Antall VP til Norge +/-
16 Marokko 17-24 14 19,52 +5,52
17 Italia 1-8 8 8,52 +0,52
18 Nederland 1-8 8 17,59 +9,59


Etter dagens resultater er Norge dermed 9,23 VP bak mitt skjema til å nå sluttspill (justert etter motstand).

Sett i forhold til forventet snitt som kreves for å gå videre (12,5 VP) er Norge 0,88 VP foran skjema.

Foreløpig kreves det et snitt på 11,98 VP for å ligge innenfor kvalikgrensa. Norges snitt så langt er 12,55 VP per kamp.

Det ser stadig ut til at jeg har tatt for hardt i når det gjelder hvor mye som kreves for å gå videre i dameklassen. Norge har så langt et snitt som er innenfor det som kreves ifølge mitt estimat. Om de opprettholder snittet vil det garantert holde til sluttspill. Avstanden ned til niendeplassen er i øyeblikket på nærmere 14 VP.

Dagens resultater i veteranklassen:
Norge - India 7,97 - 12,03 (IMP-score: 15 - 38)
Norge - Australia 5,82 - 14,18 (IMP-score: 20 - 36)
Norge - USA 2 12,80 - 7,20  (IMP-score: 25 - 15)

En titt på hvordan Norge ligger an når det gjelder mitt skjema til å nå sluttspill:

Runde Motstander Forventet plassering Budsjetterte poeng Antall VP til Norge +/-
16 India 9-16 13 7,97 -5,03
17 Australia 1-8 8,5 5,82 -2,68
18 USA 2 1-8 8,5 12,80 +4,30

Med dagens resultater er Norge dermed 67,57 VP bak mitt skjema til å nå sluttspill (justert etter motstand).

Sett i forhold til forventet snitt som kreves for å gå videre (12,2 VP) er Norge 63,77 VP bak skjema.

Foreløpig kreves det et snitt på 11,13 VP for å ligge innenfor kvalikgrensa. Norges foreløpige snitt er 8,66 VP per kamp, og den reelle avstanden til åttendeplassen er 44,35 poeng. Etter gårdagen var dette tallet 39,7.

Om snittet for åttendeplassen holder seg på samme nivå som i dag, vil kravet for å kvaifisere seg for sluttspill være 255,99 VP. Skulle Norge hente 20 VP i alle de fem kampene som gjenstår, vil laget ende på 255,83 VP. Det er selvsagt høyst usannsynlig at det skal bli avansement, men den aller mest optimistiske kan jo i sin dypeste søvn drømme om at det skal skje.

På tross av at snittet som så langt kreves for å gå videre er betydelig lavere enn mitt estimat, er altså Norge dessverre ikke i nærheten av topp 8.

Resultater fra kveldskampen

I dagens siste runde vant alle de tre norske lagene sine kamper! Spesielt gledelig var storseieren i det BBO-overførte oppgjøret mot Nederland i åpen klasse.

Her er resultatene for de norske lagene i siste runde:

I åpen klasse vant Norge 17,59 - 2,41 mot Nederland (IMP-score: 63 - 27).

Norge ligger på 6.plass med drøyt 8 VP ned til niendeplassen.

I dameklassen vant Norge 17,31 - 2,69 mot Trinidad og Tobago (IMP-score: 58 - 24).

Norge ligger på fjerdeplass med nesten 13 VP ned til niendeplassen.

I veteranklassen vant Norge 12,80 - 7,20 mot USA 2 (IMP-score: 25 - 15)

Jeg kommer tilbake med en fyldigere resultatrapport og noen flere spill utover ettermiddagen.

PS! I morgen blir det norske lag å se på BBO de to første rundene, henholdsvis klokka 04:00 og 07:30. Damelaget vises begge rundene, mens vårt lag i åpen klasse vises den første runden.

Resultater fra runde 17

Det norske damelaget slo kraftig tilbake med storseier mot Danmark i midtkampen. Vårt lag i åpen klasse tapte med 5 IMP mot Italia, men fikk med seg anstendige 8,52 VP fra det oppgjøret. Veteranene gikk dessverre på et nytt tap, denne gang mot Australia.

Åpen klasse:

Norge - Italia 8,52 - 11,48 (IMP-score: 18 - 23)

 

Dameklassen:

Norge - Danmark 16,42 - 3,58 (IMP-score: 46 - 18)

 

Veteranklassen:

Norge - Australia 5,82 - 14,18 (IMP-score: 20 - 36)

*Norge er nummer 20 med 143,03 VP

De norske damene fikk en strålende start på kampen og ledet hele 25-0 allerede etter tre spill. Her er det tredje av disse:

Liv Marit Grude valgte å doble opplysende i øst etter to passer og 3 kløver fra nord. Etter min smak er det altfor hardt å gå inn med denne hånda i den aktuelle posisjonen. Makker bør kunne forvente mer enn dette når man går inn direkte i blodsonen på 3-trinnet over motpartens sperremelding. Kongen single i motpartens farge er heller ikke gull verdt.

Noe av problemet er at det er såpass trangt i meldingsforløpet at makker ikke har invittmeldinger tilgjengelig. I praksis betyr det at hun må melde utgang med mange hender der hun gjerne ville invitert om det hadde vært plass til det. Sett deg i østs stol og prøv å konstruere hender hos makker som gir godt spill for utgang. Det er ikke så lett. Du har rett og slett for mange tapere til at det kan være særlig godt håp om at det skal stå utgang.

Som jeg skrev om i et av innleggene i går synes jeg det må være ei oppside om man skal melde hardt, og den oppsida skal være at det er et visst realistisk håp om at det skal stå utgang egen vei.

Men også danskenes Christina Lund Madsen, som satt i samme posisjon ved det andre bordet, fant det for godt å melde seg på, riktgnok på en annen måte:

Tilsynelatende er det dødt i begge kontraktene. Nord-syd kan vinne ett sparstikk, to hjerterstikk og to kløverstikk i grandkontrakt. I sparkontrakt har forsvaret to svarte ess, to hjerterstikk og ei hjerterstjeling. 4 spar gikk da også to beit mot Torild Heskje og Gunn Tove Vist.

Men Bodil Nyheim Øigarden kom etter hvert ovenpå i 3 grand etter å ha fått ei hjelpende hånd fra dansken i nord. Liten kløver ut gikk til kongen i bordet. Bodil hadde ikke annet å gjøre enn å gå på sparen. Bjørg Houmøller lasjerte første gang, men stakk den andre sparen. Dermed var det ikke forbindelse i den farga. Inne på spar ess hadde hun kontraktens skjebne i sine hender. Aktuelt fortsatt hun i ruter, og da kunne hun aldri få for sine to stående kløver! Hun tenkte nok at hun ikke ville sette opp tieren for spillefører, men det var nok ikke veldig godt gjennomtenkt. Tenk så mange stikk makker må ha i de røde fargene for at det skal bli beit uten noen kløverstikk!

Ruterreturen gikk via nieren til spilleførers konge. Nå må syd hjelpe henne til å få tak i ni stikk på den ene eller andre måten. Hun blir rett og slett innspilt. Aktuelt fortsatte Bodil med hjerter knekt, som gikk til dama. Syd fortsatte med ruter knekt. Den ble vunnet av esset på hånda. Nå kunne Bodil innkassere ruter dame, og spille syd inn på den siste ruteren. Hun måtte gi bordet for hjerter konge, og den var samtidig inntak til sparstikkene. Bodil fikk dermed fire sparstikk, ett hjerterstikk, tre ruterstikk og ett kløverstikk. Dermed ni stikk totalt, vunnet utgang og 13 IMP til Norge!

Så et eksempel på noe jeg liker dårlig, nemlig delkontrakter som dobles hjem i lagkamp:

Denne gang gikk det i Norges favør, og jeg er selvfølgelig glad for IMP til Norge. Men jeg må si at en del av disse doblingene jeg har sett i dag ikke er etter min smak.

2 kløver viste begge major, mens doblinga viste ei positiv hånd. Pass fra Bodil indikerte interesse for å spille 2 kløver, men Liv Marit valgte å melde av 5-kortsfarga si. Bodil hadde hjerter på lur, og tok ut 2 spar i 3 hjerter. Etter at syd la på en rødlapp ble 3 hjerter doblet sluttkontrakten. Kontrakten kan beites med de fleste utspill, men hjerter konge, som aktuelt ble valgt, gjorde at spillefører kom ovenpå.

Utspillet ble stukket med esset i bordet før kløver ess fulgte. Spillefører må rett og slett i gang med å godspille kløverfarga mens hun ennå har nok trumf igjen på hånda. Syd stjal, og fortsatte med trumf. Dermed var motpartens trumf trukket ut.

Inne på hånda kunne Bodil spille kløver dame, som nord dekket med kongen. Etter å ha stjålet kløveren i bordet, spilte Bodil spar ess og spar til stjeling. Hun tok så for kløver knekt før hun spilte kløver 9. Nord kunne gjøre hva hun ville, enten dekke nå eller neste gang. Uansett ble kløveren trumfet god mens Bodil hadde én trumf igjen å komme inn på hånda på. Dermed ble det hele elleve stikk. Alt motparten fikk var ett stjelestikk og ett ruterstikk. 730 til Norge etter to overstikk i doblet delkontrakt!

Ved det andre bordet fikk Torild og Gunn Tove 100 inn i 3 kløver doblet etter at vest åpnet med 3 kløver og Torild gjenåpnet med ei doblin i sistehånd etter å ha passet først. Det var helt naturlig for Gunn Tove å passe ut, men det var ikke mer enn ei beit. 13 nye IMP til Norge.

Rapport fra dagens første runde (oppdatert)

I dagens første kamp gjorde Norge jobben i åpen klasse og hentet praktisk talt alle poengene mot tabelljumbo Marokko. Denne seieren gjorde godt, og Norge er nå inne i topp 8 igjen. Det blir viktig å ta med seg godfølelsen videre i dag. Nå venter tøffere motstand. I de neste kampene i dag venter Italia (9.plass) og Nederland (2.plass). Begge disse kampene kan følges på BBO, henholdsvis 07:30 og 10:30.

Damelaget tapte klart mot Russland. Dermed er avstanden ned til niendeplassen nede i drøyt 7 VP. Men Norge er heldigvis på rett side av streken! Nå venter en ny viktig kamp mot Danmark. Kampen kan følges direkte på BBO fra klokka 10:30.

Veteranene hang godt med mot lederlaget India, men tapte til slutt etter utgangssving ut i siste spill.

Åpen klasse, etter 16 av 23 runder:

Norge - Marokko 19,52 - 0,48 (IMP-score: 76- 22)

 

Dameklassen, etter 16 av 23 runder:

Norge - Russland 3,74 - 16,26 (IMP-score: 11 - 38)

 

Veteranklassen, etter 16 av 23 runder:

Norge - India 12,03 - 7,97 (IMP-score: 31 - 38)

Her er noen av spillene som dukket opp i morgenkampen:

I kampens andre spill handlet det om å stoppe i tide:

3 spar fra Ann Karin var splinter, kortfarge i spar med kløverstøtte til makker. Selv om meldinga ikke nødvendigvis lover tillegg, er det litt for hardt etter min smak. Det er begrenset stikkpotensial i fordelinga 1-4-4-4. Om man for eksempel hadde hatt en lengre (og gjerne litt bedre) ruter, hadde jeg vært mer enig i 3 spar. Med den aktuelle hånda i øst foretrekker jeg 3 kløver.

Selv om Marianne i vest mangler alle fire essene, ser hun at veien er kort til lilleslem i kløver. Om makker har tre ess, står det lilleslem. Hvis ikke er det kanskje håp om å kunne stoppe på 5-trinnet?

De fikk stoppet på 5-trinnet, men da det manglet hele tre ess, var det i praksis ikke mulig å unngå beit. For å berge utgangsbonus må man, på tross av den særdeles gode kløvertilpasninga, klare å stoppe i 3 grand. Er det mulig å få til?

Ifølge brødrene Stabell på det norske veteranlaget er det høyst mulig:

Merk at Leif-Erik i øst støttet stille og rolig til 3 kløver. Over 3 spar fra Tolle, som var holdvisende, var det naturlig å melde 3 grand på Leif-Eriks hånd. Han har dobbel stopper i hjerter, og dessuten kan spar dame bidra som en mulig ekstra stopper i spar, særlig når man får kontrakten på si hånd. I 3 grand ble det ti stikk. Det var verdt 13 IMP da India gikk beit ved det andre bordet.

I spill 25 dukket det opp et litt instruktivt poeng:

Om man kun ser på øst og vests hender vil man tro at det er minst ti stikk i spar, til og med elleve om sparen kan løses uten taper. Denne gang satt det imidlertid surt, og dermed kunne det være fare på ferde om man spilte uforsiktig.

La oss si at nord starter med to runder hjerter til stjeling. Spillefører legger så ned spar ess, og trumfsitsen kommer for en dag. Selv om syd nå etter alt å dømme må få ett trumfstikk for dama, er det grunn til å spille blindemann inn for å ta trumffinessen. Om du i stedet tar for kongen for så å spille spar knekt, kan det oppstå en farefor at syd får forsvarets fjerde stikk i form av ei stjeling.

Se hvilken posisjon som oppstår:

Syd er inne på spar dame, og kan skifte ruter. Spillefører kommer ikke inn i tide til å få trukket ut syds siste trumf før syd kan få ei stjeling.

Det som i praksis skjer er at nord kommer inn og kan gi makker ei ruterstjeling. Om spillefører spiller kløver ess og ny kløver, kan syd kaste sin siste ruter. Nord kommer inn i kløver og kan gi makker stjelinga som sikrer beit.

Det skulle ikke være noen grunn til å la være å spille ruter til bordet for å ta sparfinessen etter å ha lagt ned en stor spar fra hånda. Da må spillefører få minst ti stikk (6+0+3+1).

I kampens siste spill var det i praksis valget av utspill som avgjorde om majorutgangen gikk hjem eller ikke:

2 kløver fra Liv Marit var såkalt Drury (noen kaller det Toronto). Meldinga viser 3-korts sparstøtte og omtrent 9-11 hp. I teorien er det kun hjerter ut mot 4 spar som beiter. Da kan øst stikke så billig som mulig for så å spille kløver gjennom spilleførers ess. Denne innledninga på motspillet gjør at forsvaret får tak i fire stikk.

Merk at øst ikke må innkassere begge hjerterstikkene med en gang fordi hjerter konge da settes opp som et avkast til kløvertaperen.

Dessverre for Norge fant Khonicheva utspillet. Ved det andre bordet ble det spilt ut ruter, og dermed 10 IMP til Russland.

Før det siste spillet ledet Russland 28 - 11 (stillinga som vises under spillet er feil), og med 10 IMP inn på det siste ble seiersmarginen på hele 27 IMP. Dermed fikk ikke Norge med seg mer enn knapt 4 VP fra denne kampen. Men de er nok klare for revansj mot Danmark i neste kamp!