Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

IMSA - Bråstopp for Norge

Under mesterskapet i Kina ble det fullstendig stopp for Norge den andre dagen. Etter den tapte morgenkampen mot Frankrike som ble fortalt om i forrige innlegg ble vondt til verre. To store tap ble avslutningen av grunnspillet, og Norge endte klart sist av de fire lagene. Det er fortsatt sjanse for medalje. Torsdag spilles finale mellom Frankrike og Nederland mens Norge møter Kina i bronsekamp.

Nederland vant grunnspillet med god margin. Da Norge møtte dem i går kveld ble det noe som lignet på en overkjøring.

Solid spilling og vel så det av Bauke Muller og hans lagkamerater

Selv med 12 IMP inn i det siste spillet ble det tap med 41 IMPs margin. Dette spillet er litt symptomatisk for spillingen i de siste kampene:

Tundal valgte å melde inn 1 spar da Michaels Cuebid for dem viser major + kløver (antar jeg). Så da ble valget å melde inn spar, eller si 2 ruter. Over østs 1 spar sa syd 2 ruter som viste hjerterfarge (overføring). Nord sa 2 hjerter, og syd meldte 2 spar - krav. Nord sa da 2 grand som syd løftet til 3 grand. Hva ville du ha spilt ut etter dette?

De ser fristende ut å spille ut ruter. Om makker har ett inntak kan det være betemotspillet. Tundal la ruter dame i disken, men det ble helt feil.

Ruter konge ga stikk, det niende stikket og +600 til Nederland.

Ved det andre bordet meldte øst inn 3 ruter som viste ruter og spar, og da motparten kom i 3 grand spilte øst ut spar 10. Vest vant med esset og spilte ruter 10 tilbake. Det var drepende motspill, Ø/V fikk seks ruterstikk i tillegg til spar ess, +300 til Nederland. Spillet ga hele 14 IMP til grunnspillets vinnerlag.

Avslutningen av dette relativt korte grunnspillet var skuffende sett med norske øyne. Man skal dog være klar over at i denne turneringen er det skyhøyt nivå. Kun fire lag deltok, men to av dem er soleklare medaljekandidater i VM om noen måneder, og både Kina og Norge har nok ambisjoner om å melde seg på i medaljekampen. For Norge er denne turneringen en super gjennomkjøring før VM. Og det kan fortsatt bli medalje! Kina må slås torsdag, og etter det er det en ny øvelse hvor det er medaljesjanser, parturneringen.