Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Første dag i MSIBT og JUNIOR EM

JUNIOR EM har nettopp startet, men kun for U-26 og U-21 klassen mens U-26 Women og U-16 starter først mandag. Det er lange turneringer som skal spilles, og først på torsdag 11.juli er mesterskapene ferdigspilt.

I starten fikk vårt U-21 lag en stor seier (mot Finland) og to knepne tap, noe som plasserer dem litt over middels. U-21 laget vant en kamp, men tapte to (et stort tap) og ligger under middels helt i starten.

I MSIBT (Sveaas-turneringen) deltar 125 par, flere av dem utenlandske. Best ut første dag kom Odin Svendsen sammen med engelske Simon Gillis foran et nederlandsk par, og vi merker oss Gunn Helness-Ida Wennevold på 3.plass. Men også i den turneringen er det nettopp startet, og de avslutter på søndag.

Fra Junior EM:

Mot Finland vant Norge flere tosifrede svingspill, mest pga. rett og slett bedre bridge enn finnene. I dette spillet var nok vårt lag litt heldig:

Finland spilte 6 grand og vant tolv stikk, de ga antagelig bort ett stikk i spar (?).

Som ett av fire par som meldte storeslem (av totalt 22) var Sofie Grasholt Sjødal og Thea Hove Hauge. Og de unngikk den storeslemmen som ikke har sjanser slik det sitter, 7 spar hor det må bli en trumftaper. Det kan være naturlig å finne spar som trumf i meldingene, og da bør det være mulig å finne ut at sparen ikke er god nok (mangler trumf dame) for storslem via Key Card Blackwood.

Sofie og Thea meldte 7 hjerter! Der var det ingen spartaper, den kastes på vests kløver. Det var dog et annet problem, hjerteren viste seg å være litt for svak siden vest var renons. Hjerteren måtte sitte 3-3, og da den gjorde det var det en fet +1510 til notering for Norge, og 11 IMP inn i kampen som ble vunnet med hele 37 IMP.

Litt flaks er ikke å forakte, og får våre lag det i fortsettelsen og spiller på det nivået vi vet de kan, kan det bli gode norske plasseringer i mesterskapet som foregår i Stokke.